Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mensah hemma - ska hjärttestas igen

Sam Mensah är hemma i Örebro igen.Nu väntar ytterligare hjärttester – och ÖSK-spelaren får vänta med fotbollsträningen.- Han behöver tid för att vila upp sig, säger tränaren Axel Kjäll.

Annons

Sam Mensah, 26, byttes in med en kvart kvar av ÖSK:s segermatch mot Gif Sundsvall i Gävle. Men ghananen klagade på bröstsmärtor efteråt och fördes i ambulans till sjukhus.

Där fick ÖSK-mittfältaren ta flera prover och tester innan han skrevs ut från sjukhuset vid 22.30-tiden på lördagen. Assisterande tränaren Axel Kjäll, som tillsammans med Ayanda Nkili var kvar som stöd, ordnade en taxi och vid klockan 03 natten till söndag var sällskapet hemma i Örebro igen.

– Det känns väldigt skönt att vi fick komma hem och att Sam fick sova i sin egen säng. På sjukhuset gjordes bedömningen att Sam inte behövde vara kvar över natten. Personalen gjorde ett jättejobb både på sjukhuset och på plats på arenan. Men det är klart att det var en väldigt jobbig upplevelse både för Sam och får vårat lag när en spelare inte mår bra, säger Axel Kjäll.

ÖSK-läkaren Ulf Nordström var inte på plats i Gävle men har tagit del av vissa rapporter från vad som drabbade Sam Mensah.

– Sam kommer att följas upp av kollegorna på kardiologkliniken på USÖ inom ett par dagar. Jag har inga mer detaljer än att han undersöktes av hjärtläkare på sjukhuset i Gävle efter matchen men att han efter omständigheterna mår bra.

Vad väntar nu?

– Vi kommer att avvakta vad kollegorna på kliniken säger. Men jag kan inte svara på exakt när han ska dit.

Men när ÖSK tränar fotboll igen under måndagen finns i alla fall ingen Sam Mensah på planen.

– Han är inte i fotbollsträning den närmsta tiden. När en sådan grej händer ska man absolut inte träna. Just nu behöver Sam tid på sig för att vila och återhämta sig. Han har varit väldigt trött sen i går, säger Axel Kjäll.

ÖSK-tränaren har ännu inte informerat övriga truppen om Mensahs status.

– Vi har sagt att vi tar allting på måndagens träning. Förhoppningsvis kommer Sam ner då, säger Kjäll.

Mer läsning

Annons