Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittbacken klev av ÖSK-träningen

Eidur Sigurbjörnsson haltade av torsdagens ÖSK-träning.Men mittbacken hoppas på spel redan i helgen.- Jag tror att jag kan träna i morgon, säger islänningen.

Annons

Eidur Sigurbjörnsson är given i ÖSK:s mittlås. Islänningen, som är åter i klubben efter en lång lånesejour, har startat i samtliga matcher förutom bortamötet med Elfsborg – då han var avstängd.

På lördag ställs ÖSK mot Sundsvall i en träningsmatch på Gavlevallen i Gävle. Men då är mittbackens medverkan osäker.

25-åringen tvingades nämligen kliva av torsdagens träning efter en duell med Erik Moberg.

När ÖSK avslutade med matchspel låg islänningen vid sidlinjen med vänsterfoten i högläge.

- Jag landade på honom och båda fick lite ont. Det gör ont just nu, säger han.

Är du orolig inför lördag?- Nej, jag tror att jag kan spela. Det kommer att bli bättre. Jag tror att jag kan träna redan i morgon.

ÖSK har inte spelat sedan 6 juni då hemmamötet med Halmstad slutade 1-1. Matchen mot Sundsvall blir ett tillfälle att slipa på formen inför den allsvenska återstarten mot Djurgården på lördag nästa vecka.

- Vi har inget speciellt fokus inför Sundsvall utan vi kommer att jobba med de stora penseldragen, som vi gjorde på slutet av våren också. Det är inte så mycket hysch-hysch utan det handlar om etablerat anfallsspel, etablerat försvarsspel, omställningar, kontringar och fasta situationer, säger tränaren Alexander Axén.

ÖSK åker till Gävle med en stor trupp. Men skadade anfallsstjärnan Alhassan ”Crespo” Kamara saknades under torsdagsträningen och är inte aktuell för comeback än.

- Han börjar jogga nu. Han har sitt program och sedan får vi se när han blir klar med det.

Har ni någon tidsplan för när ni hoppas att han ska vara tillbaka?- Nej, inget sådant.

Mer läsning

Annons