Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA erfar: Rinne i EM-truppen

U21-EM närmar sig.Enligt vad NA erfar tar Jacob Rinne, 21, plats i den svenska truppen.- Jag har planerat min sommar utefter EM, säger ÖSK-målvakten.

Annons

Under tisdagen presenterar det svenska U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson sin trupp till sommarens EM-slutspel i Tjeckien. 23 spelare får plats – och en av dem är ÖSK:are.

Enligt vad NA erfar är målvakten Jacob Rinne uttagen som en av tre burväktare.

– Det vet jag knappt själv, vi får se hur det blir. Jag vet nog lika lite som ni just nu, säger Rinne till NA och fortsätter:

– Men samtidigt har jag varit med i de senaste uttagningarna och jag vet inte riktigt vem de ska ställa framför mig, förutom Patrik Carlgren i AIK då.

Sverige möter Portugal, Italien och England i en på förhand tuff grupp. Rinne vill inte ta ut sin trupp-plats i förskott men erkänner samtidigt att slutspelet redan finns i tankarna.

– Jag har planerat min sommar utefter EM, med ledigheter och träning. Jag har haft en dialog med tränarstaben i ÖSK om vad som passar bäst. Skulle det bli så att jag inte blir uttagen får jag ju ledigt som alla andra, säger han.

Även örebroaren Isaac Kiese Thelin, numera i franska Bordeaux, är högaktuell för den svenska truppen.

Årets U21-EM innehåller spelare födda 1992 och senare. Turneringen avgörs 17-30 juni.

Mer läsning

Annons