Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Almebäcks bittra avsked

Trots ÖSK-ledning efter Paulinhos mål blev det förlust i kvällens allsvenska match mot Djurgården. 1-2 (1-1) blev slutresultatet på Behrn arena.
Därmed fick Michael Almebäck inte vinna i sin sista match på hemmaplan. Se Almebäck hyllas i NA-tv och se målen i fotbolls-tv.

Annons

I den 28:e minuten gjorde Paulinho 1-0 på straffspark. Det var brasseanfallarens första mål i den svartvita tröjan. I situationen innan hade brassen träffat båda stolparna med ett skott.

Men glädjen blev kortvarig då Djurgården kvitterade genom Joona Toivio i den 34:e minuten.

Djurgårdskaptenens mål får beskrivas som en finsk bicycleta - en halvstående spark över huvudet som gick i en båge över John Alvbåge.

Offensiv satsning utan resultatI den andra halvleken såg ÖSK pigga ut, men i den 51:a minuten tog Djurgården ledningen. Kasper Hämäläinen styrde omarkerad in 1-2 på volley.

Därefter satsade ÖSK framåt, samtidigt som Djurgården bevakade sin ledning.

ÖSK-tränaren Sixten Boström bytte in såväl William Atashkadeh och Kushtrim Lushtaku och avslutade matchen med fyra anfallare på planen, då även Valdet Rama och Paulinho var kvar.

Men då Nordin Gerzic var avstängd och Alejandro Bedoya alltjämt spelar Gold cup med USA fanns ingen som kunde styra spelet och lägga den sista avgörande passningen. ÖSK kom inte närmare en kvittering än mittbacken Magnus Wikströms styrning i slutet och den första förlusten sedan 15 maj, då Malmö vann hemma med 1-0, blev ett faktum.

Matchen var Michael Almebäcks sista på Behrn arena innan flytten till belgiska Club Brügge. På söndag gör han sin sista ÖSK-match i bortamötet med Mjällby.

Läs mycket mer om matchen i morgondagens NA, papperstidningen!

Mer läsning