Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Pode räddade kryss för ÖSK

Marcus Pode fortsätter att leverera för ÖSK. Mot Helsingborg räddade han 1–1 och gjorde mål för tredje matchen i rad.

Annons

Klicka på bilden ovan för att höra Marcus Pode och Alexander Axén i NA-tv.

Erik Moberg var tillbaka i startelvan. Precis som anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara som gjorde sin första start den här säsongen. Men det var Helsingborgs David Accam som gjorde matchens första mål då han gav Helsingborg ledningen i den 14:e minuten. Han fick en djupledsboll och lobbade iskallt över Jacob Rinne i ÖSK-målet. Misstänkt offside men flaggan stannade nere.

ÖSK, som inte vunnit i allsvenskan sedan den 25 april, var i brygga. Men stekhete anfallaren Marcus Pode skulle rädda laget från en blytung förlust. I den 58:e minuten fick han bollen i straffområdet efter en högerhörna. Träffen var inte den renaste men skottet tillräckligt välplacerat för att ställa Pär Hansson i Helsingborgs mål. Det var tredje matchen i rad som Pode gjorde mål och han är nu uppe på tre mål sedan allsvenskan startade upp igen efter VM-uppehållet.     

Några fler mål blev det inte i matchen även om båda lagen hade sina chanser. ÖSK har nu tre poäng ner till Mjällby på kvalplats. 

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken neda.

NA:s Johan Tollén rapporterade direkt från matchen.    Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten! 

Mer läsning