Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Wowoah såg rött

Samuel Wowoah blev utvisad mot Elfsborg efter två gula kort inom en minut i andra halvlek.
- Domaren var mer övertaggad än spelarna, säger ÖSK:s vänsterback.

Annons

Se situationerna i NA-tv genom att klicka på bilden överst i denna artikel.

MunhuggningDet var en timme in i matchen som han hamnade i hetluften. Detta efter två närkamper på mittplan med Elfsborgs Amadou Jawo.

I första läget föll Jawo ihop på konstgräset.

- Det var en 50/50-situation. Domaren kunde mycket väl låtit bli kortet, säger Samuel Wowoah som efter avblåsningen protesterade högljutt mot hela situationen.

Direkt efteråt hamnade han också i munhuggning med Jawo.

- Han sa till mig att hålla tyst i samband med första varningen.

Andra gula kortetMinuten senare kom nästa duell. Denna gång var det Jawo som fällde ÖSK-spelaren. Domaren blåste frispark till Wowoah. Men sekunderna senare fick han också syna sitt andra gula kort.

- Jag sa bara till Jawo att nu var det hans tur att vara tyst. Då kom domaren springande och tyckte jag gjort ”hysch”-tecken till Jawo. Och det var tydligen ett jätteallvarligt brott, suckar Samuel Wowoah.

- Jag tycker det är en väldigt löjlig grej att åka ut för. Det finn väl en massa andra saker ute på planen att blåsa för än det.

Inte första gångenDet är inte första gången ÖSK-veteranen blivit utvisad i en träningsmatch. För tre år sedan hände det hemma mot Djurgården. Då ledde det till att Samuel Wowoah blev avstängd i inledningen av allsvenskan.

- Men då var det direkt rött kort. Två varningar i en träningsmatch leder inte till några framtida konsekvenser. Det har vi redan fått besked om, säger tränaren Sixten Boström.

ÖSK fick ändå avsluta matchen med elva man. Lagen hade kommit överens om det i förväg. Christoffer Wiktorsson fick ta ny plats som vänsterback sista halvtimmen.

Saeid avstängdNoteras kan också att nyförvärvet Mohammed Saeid inte spelade mot Elfsborg. Han är heller inte tillgänglig mot Forward på onsdag. Efter utvisningen i distriktscupens semifinal mot Örebro Syrianska har förbundet stängt av honom till och med den 1 april.

ÖSK:s hemmapremiär i allsvenskan spelas mot Åtvidaberg den 2 april.

Mer läsning