Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedtränade på grund av cupen

Den usla avslutningen på allsvenskan kan ha en naturlig förklaring.
Nu avslöjar Sixten Boström att Örebro SK varit nedtränat för att formtoppa inför cup-avgörandet.

Annons
Sixten Boström.

I eftermiddag ställs Örebro SK mot Malmö FF i säsongens sista allsvenska match. ÖSK kommer till matchen med en av klubbens sämsta allsvenska höstar i bagaget. Bara en seger på de senaste åtta matcherna, något som måste betecknas som ett fiasko.

Men nu medger alltså tränaren Sixten Boström att det till viss del kan bero på att han i stället valt att fokusera på svenska cupen, och att laget därför tränat hårdare än vad som är normalt för den här tiden på säsongen.

– De senaste två-tre veckorna har vi tränat tuffare än vi skulle ha gjort om vi inte haft cupen att tänka på. Och vi har inte släppt upp än, vi gjorde till exempel en rätt så tuff träning i torsdags, säger han och fortsätter:

– Vi måste ändå alltid tänka: Vi har en seriematch på söndag. Vi kan inte enbart tänka på cupmatchen. Och jag tror att en bra prestation i seriematchen är viktig för cupen också, man kan få mycket med sig i form av självförtroende.

Mycket att spela förMen även bortsett från cupen finns några saker till att spela om i dagens till synes betydelselösa serieepilog.

** Placeringar. ÖSK ligger just nu elva i allsvenskan och kan, beroende på resultaten i sista omgången, bli tia, elva, tolva eller trettonde lag i allsvenskan.

** Pengar. Hänger ihop med placeringarna. En tiondeplats i allsvenskan ger 699 000 kronor i placeringsbonus och tv-pengar, en 13:e-plats bara 508 000 kronor. Nästa 200 000 kronor står alltså på spel.

** En bronsmedalj. Gästande Malmö FF ligger just nu fyra i allsvenskan och har ingen praktisk möjlighet att förbättra den positionen, komma i kapp Elfsborg och knipa en Europa league-plats. Däremot kan Häcken och Gais, som ligger två respektive tre poäng bakom MFF, kliva förbi och sno åt sig den fjärde och sista allsvenska medaljen.

Eidur tillbakaÖSK får inför matchen tillbaka Fredrik Nordback, som varit sjuk, och Eidur Sigurbjörnsson som varit skadad.

Däremot saknas alltjämt Brunet Hay Pino, Per Johansson och nackskadade reservmålvakten Simon Nurme.

Mycket mer inför ÖSK-MFF i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons