Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordback: Jag hörde det knaka

ÖSK:s lagkapten Fredrik Nordback bröt ett mellanfotsben i matchen mot Gais. Men skadan kom inte helt oväntat.
–Jag har haft problem med foten hela året men hoppades klara mig fram till VM-uppehållet, säger han.

Annons

På tisdagen hoppade ÖSK:s slitstarke mittfältare omkring på kryckor medan lagkamraterna tränade på Behrn arena. För första gången på 14 år har Fredrik Nordback drabbats av en långvarig skada.

– Då var det också foten, en stressfraktur, minns han.

För publiken som såg det allsvenska mötet mellan ÖSK och Gais framstod hans fotskada närmast gåtfull. Ingen motspelare fanns i närheten när Fredrik Nordback i slutet av första halvlek föll ihop på mittplanen med svåra smärtor.

– Det var ingen duell. Jag tryckte bara ifrån när jag hörde hur det knakade i vänsterfoten. Jag förstod då direkt att allt inte stod rätt till, säger Fredrik Nordback till NA.

Vad få utomstående känt till är att mittfältaren en längre tid dragits med problem i den foten.

– Jag har känt av den från och till hela försäsongen. Vi har röntgat utan att hitta något egentligt fel. Men jag har stått över en del pass och i bland också tagit antiinflamatorisk medicin. Någon form av förslitning har det nog varit, berättar han.

Fredrik Nordbacks plan var att försöka kämpa sig igenom vårsäsongen för att sedan utnyttja det långa VM-uppehållet till återhämtning.

– Men när jag nu vred eller belastade foten fel måste benet varit så skört att det inte höll längre. Efter alla skadefria år var det kanske min tur att också drabbas av något, säger han.

Redan på måndagkvällen röntgades han på USÖ där en fraktur på vänstra mellanfotsbenet konstaterades. Men den exakta diagnosen är inte fastställd ännu. Gips eller operation kan vara alternativ.

– Men det kan också bli så att det får självläka. Hur som helst ska jag gå på kryckor några veckor nu. Och så länge jag håller foten i luften känns ingenting, berättar han.

Klart är att ÖSK-kaptenen kommer att missa resten av den intensiva vårsäsongen som tar slut redan i mitten av maj.

– Jag får kliva åt sidan några månader och satsa på att vara tillbaka när allsvenskan återstartar i sommar, säger han.

Hur ser du på skadeuppehållet?

– Det är surt att avbrottet kommer nu. Vi behöver alla spelare och det är lite frustrerande att inte kunna hjälpa till. För egen del har spelet kanske varit godkänt, men vår laginsats är det inte.

Har det varit extra pressande att föra hemmamatcher när ni också pekats ut som topplag?

– Nej, även om folk har förväntningar så har vi inom laget också satt höga krav på oss själva. Vi ska normalt vara bra hemma och måste jobba vidare med det.

Varför har ni inte lyckats vinna hemma mot Mjällby och Gais?

–Vi är inte tillräckligt effektiva. Visst är det bra att hålla bollen inom laget, men vi får inte fastna i det spelet.

–Jag har också märkt att vi spelat för mycket för oss själva, en slags egoism. Vi måste jobba mer tillsammans över hela planen och kriga mer i varje enskild situation.

Under Fredrik Nordbacks frånvaro kommer Magnus Wikström att överta kaptensbindeln på planen.

– Han har erfarenhet och kommer att sköta det utmärkt. Jag ska också försöka finnas med och peppa så mycket jag kan från sidan.

Mer läsning

Annons