Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin: "ÖSK ligger närmast hjärtat"

Kontraktet med IFK Göteborg är brutet. Nu förhandlar Nordin Gerzic med ÖSK. Och det kan bli klart redan i dag.

Annons

Nordin Gerzic, 31, har aldrig stuckit under stol med att han ville lämna IFK Göteborg trots ett år kvar på kontraktet - och att hans största önskan är att få återvända till Örebro SK.

Nu är den första delen av hans målsättning uppfylld. Den andra kan bli det inom kort.

- Det här (att lämna Göteborg) är vad jag velat hela tiden. Det är bra. Bra för båda parter. Och skönt att jag slipper göra det i tjafs och bråk. Nu gjorde vi det på ett vänskapligt sätt i stället, vilket gynnar båda parterna, säger han.

ÖSK har erbjudit ett kontraktsförslag, men fler klubbar finns med i bilden efter succésäsongen där Nordin var en av arkitekterna bakom höstens framgångssaga där ÖSK som allsvensk nykomling var Sveriges bästa lag och klättrade till en sjätteplats i tabellen.

- Jag och min agent har pratat med ÖSK hela tiden. Det är inte omöjligt att jag dyker upp där snart, man vet aldrig. Men vi får se hur det kontraktsmässiga ser ut, även om ÖSK ligger närmast hjärtat måste man få en markandsmässig lön, och det finns andra klubbar med i bilden också. Det kan bli klart om två timmar eller ta några veckor till, det beror på hur intresserad klubben är, säger Nordin.

Du ska alltså förhandla med ÖSK i dag?

- Min agent ska prata med klubbar i dag, ja.

När Gerzic lämnade ÖSK för IFK Göteborg inför säsongen 2012 betalade den allsvenska storklubben enligt uppgift runt sju miljoner kronor, och mittfältaren skrev på ett lukrativt fyraårskontrakt som gjorde honom till en av allsvenskans högst betalda spelare.

Men övergången blev långt ifrån någon succé. Första året spelade Gerzic bara tolv matcher från start i allsvenskan, våren därpå bara sex innan han blev utlånad till ÖSK i superettan. En utlåning som i två steg sedan förlängdes över hela säsongen 2014.

Totalt kan Nordin därmed summera sin tid i Göteborg med 34 allsvenska matcher varav 18 från start, två mål och inte en enda målgivande passning.

- Det är så fotboll är. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Jag kom in helt felt i Göteborg och har inte riktigt lyckats ta mig ur det fack jag hamnade i. Det blev två rätt dåliga år, och sedan gick jag till Örebro och hade ett jättebra år. Nu vill jag fortsätta på den inslagna vägen i stället för att åka tillbaka till Göteborg och försöka börja om från början igen, säger Nordin.

Mer läsning

Annons