Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu ska vi ut i Europa"

Ingen spelare lämnade ÖSK under transferfönstrets sista öppna dygn. Därför väljer klubben nu att offentligt spetsa sin målsättning.
– Tidigare har vi sagt topp fem. Men nu ändrar vi den målsättningen till att vi ska ta en Europaplats, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Annons

Transferfönstret har stängt. Det gjorde det helt midnatt natten mot onsdagen. Och ingen i ÖSK hann klättra ut.

När fönstret på tisdagen stängdes stod det klart att ÖSK går in i allsvenskans slutrusch med samma starka lag som krossade serieledaren Helsingborg med 3–0 på lördagen.

Trots spekulationer och silly season-surr om Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic och Eric Bassombeng handlade allt egentligen bara om ett tänkbart klubbyte.

Som blev till luft.

– Den enda som var aktuell var Roni Porkara. Belgiska Germinal Beerschot hörde av sig men det gav inget. Jag tycker ändå det känns jättebra att gå in i de nio sista matcherna med den här truppen. Det är positivt för oss och nu kan alla spelare fortsätta släppa sina spärrar, säger Magnus Sköldmark, som är projektanställd av ÖSK och har som huvuduppgift att sköta spelarrekrytering och spelarförsäljning.

”Stolpe ut”

En anställning som när den trädde i kraft sträckte sig från mitten på april till sista juli.

Under Sköldmarks tid har Kim Olsen, som av personliga skäl ville hem till Danmark, gått från ÖSK till Vejle i en övergång som Sköldmark beskrev som gjord mycket med hjärtat.

Har det varit svårare än du trodde att få spelare sålda? – Generellt är klubbarna noggrannare i rekryteringen av spelare i dag än för några år sedan. En spelare måste numera prestera under en längre tid. Sedan är det lite mindre pengar i omlopp just nu om man bortser från de absoluta toppligorna.

– Dessutom har vi haft lite stolpe ut också. För bara någon vecka sedan var det nära att det hände något.

Vad?

– Det är små marginaler och det blev ingen affär i det läget. Mer än så vill jag inte säga.

Hur ser din framtid ut i ÖSK?– Vi ska sätta oss ner och prata framtid i veckan. Jag trivs jättebra. Det är en professionell organisation och en stimulerande miljö att jobba i.

När NA på tisdagskvällen pratade med ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren var klockan 20.00 och Sjögren i Köping och hade just sett sitt ÖSK vinna enkelt.

Spetsar målsättningen

– Vi går in i de nio sista matcherna med samma trupp och det är nog inte alla allsvenska klubbar som kommer att göra det.

– Det ska bli otroligt intressant att se vad vi kan göra nu. Tidigare sade vi att målsättningen i år var topp fem, men när truppen nu är intakt ändrar vi målsättningen till att vi vill ha en Europa-plats (topp tre).

Är det ett misslyckande att inte få någon spelare såld i det här fönstret? Missar ni spelarintäkter som ni räknat med?

– Som jag sa får vi en slagkraftig trupp de nio sista matcherna också och ser mycket positivt på det.

– Vi budgeterar inte på det sättet. Ambitionen har varit att hjälpa Roni att hitta en ny klubb. Intressen har funnits men inget tillräckligt konkret, säger Lennart Sjögren.

Mer läsning

Annons