Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tvingas ÖSK prata med Cabrera

Förra våren bröt Örebro SK samarbetet med Oliver Cabrera. Men när klubben nu jagar Kalmar FF:s Ricardo Santos tvingas de ta kontakt med Oliver Cabrera igen.

Annons
Oliver Cabrera har fortfarande inte fått någon dom efter Roni Porokara-affären.

Det var efter den omskrivna affären när Örebro SK skulle sälja Roni Porokora till Maccabi Haifa som ÖSK bröt samarbetet med agenten Oliver Cabrera.

TV4 tog fram dokument som visade att Cabrera företrädde både ÖSK och Porokora i förhandlingen, vilket strider mot internationella fotbollsförbundet Fifas reglemente. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd dömde Cabrera och tog ifrån honom hans agentlicens, men förbundets besvärsnämnd upphävde det beslutet och skickade hela frågan vidare till Fifa, där den fortfarande utreds.

”Förhåller oss till honom”

Sedan dess har ÖSK och Cabrera inte haft något samröre. Fram tills nu. För när ÖSK nu visar intresse för Ricardo Santos är det just Cabrera som företräder Kalmar FF-brassen. En inte helt okomplicerad situation för ÖSK.

– Cabrera har ju sin agentlicens och får agera som vanligt på marknaden. Det är upp till oss att förhålla oss till det. Vill vi ha en spelare som han företräder måste vi tala med honom, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Men ni har tidigare sagt att ni inte ska samarbeta mer med Cabrera, gäller inte det längre?– Vi hade ett samarbete med honom i en affär som vi avbröt. Det var just i den affären vi avbröt samarbetet. Agenterna finns på marknaden och representerar sina spelare, någon gång träffar man på varandra igen.

Om vad som händer i Fifas utredning kring Cabrera, som kan utmynna i att agenten blir av med sin licens, finns inte många uppgifter.

– Det jag vet har hänt är att Cabrera och hans försvarare har yttrat sig. Men när något utslag kommer vet jag inte, det brukar inte gå fort i de här sammanhangen, säger Khennet Tallinger, ordförande i den svenska disciplinnämnden.

ÖSK kan också straffasNär affären först tog fart var även Örebro SK misstänkt för att ha agerat felaktigt och vetat om Cabreras dubbla roller. Klubben friades helt av disciplinnämnden, men hur Fifa kommer att agera i frågan kan Tallinger inte säga. Även om det är osannolikt finns i teorin en möjlighet att Fifa utreder, och fäller, ÖSK:s agerande.

– Det vill jag inte uttala mig om. Det är upp till Fifa, säger Tallinger.

NA har förgäves sökt Cabrera för en kommentar.

Mer läsning

Annons