Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill "Crespo" skjuta Sierra Leone till VM

Han toppar skytteligan i ÖSK, men nu lämnar Alhassan ”Crespo” Kamara – för att skjuta Sierra Leone till VM. ”Chansen att jag får starta är 95 procent”, säger han.

Annons

AIK-lånet Alhassan ”Crespo” Kamara, 20, har varit ÖSK:s tyngste och mest pålitliga forward under våren.

På söndagseftermiddagen fick han förvisso nöja sig med att skapa och bränna lägen mot Östersund, men den interna skytteligan toppar han ändå med fem kassar.

Men nu missar ”Crespo”, som NA tidigare berättat, de två närmsta matcherna på grund av landslagsuppdrag. Redan på måndagsmorgonen sätter han sig på flyget till Freetown, för dubbla VM-kvalmatcher för sitt Sierra Leone: Tunisien hemma på lördag och Kap Verde borta en vecka senare.

– Matchen mot Tunisien måste vi vinna. Lyckas vi med det har vi en bra chans. Riktigt tråkigt bara att det inte är landslagsuppehåll i superettan, att jag missar matcher, säger ”Crespo”.

Med tre av sex matcher spelade är Sierra Leone tvåa i gruppen, fem poäng bakom Tunisien. Bara vinnaren avancerar till tredje omgången i det afrikanska VM-kvalet, ett playoff där vinnaren går till VM.

De två kommande matcherna är debut för Sierra Leones nye förbundskapten Johnny McKinstry, en nordirländare som ersatt nyligen avgångne svensken L-O Matsson.

– Har inte hunnit träffa McKinstry, men han mailade och smsade när han tog över. Sa åt mig att ”nu måste du jobba hårt för att behålla din plats.” Min känsla är att jag ligger bra till för en startplats nu. Jag har spelat minst matcher men gjort flest mål av spelarna i landslaget. Känns som chansen att få starta är 95 procent, säger ”Crespo” som noterats för två mål på fem landskamper (och båda just mot Tunisien).

”Crespo” berättar också om saknade efter Mattsson, den förre Degerfors IF-tränaren som var förbundskapten för "Leone Stars" i drygt två år.

– Han var riktigt, riktigt bra, tog hand om spelarna på ett fantastiskt sett. Han såg alla matcher i Sverige, försökte se alla spelare i deras klubblag, och ringde hela tiden och pratade med oss. Vi hoppas att McKinstry också kommer vara en riktigt bra coach, säger han.

Superettanmatcherna Kamara missar är Landskrona borta nästa måndag och Örgryte hemma fredagen därpå.

Även mittbacken Ilir Berisha åker nu på landslagsspel. Debut för Albanien i VM-kvalmatchen mot Norge på fredag. Blir det vinst hemma i Tirana sätter sig albanerna i förarsätet i jakten på en plats i Brasilien 2014.

Berisha kommer dock inte missa några matcher, han återvänder till ÖSK direkt efter Norgematchen och är tillgänglig mot Landskrona.

Mer läsning

Annons