Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nurme drabbad av benbrott – åker inte med till Turkiet

I december drabbades ÖSK:s andremålvakt Simon Nurme av ett benbrott. Det tvingar honom att stanna hemma från träningslägret i Turkiet.
– Jag hade tur i oturen. Det kunde ha varit mycket värre, berättar Nurme för NA.

Annons
Simon Nurme missar träningslägret i Turkiet.

Incidenten inträffade på en träning i december där Simon Nurme trampade snett med vänsterfoten vilket orsakade ett benbrott på vadbenet. Röntgenplåtarna efteråt gav dock ett relativt lugnande besked.

– Frakturen låg rätt så jag behövde aldrig gipsa utan istället har jag plastskenor som stöd. Man kan säga att jag hade tur i oturen. Det kunde ha varit mycket värre, säger Simon Nurme, som räknar med att vara tillbaka i full träning om cirka två månader.

”Styrka och kondition”

– I slutet av februari eller början av mars är jag nog helt återställd. Under tiden blir det styrka och konditionsträning. Jag kan i praktiken träna allt utom vänsterknäet och neråt.

På grund av benbrottet tvingas Nurme stanna hemma i Örebro medan resten av ÖSK-truppen drar till Turkiet på ett tre veckor långt träningsläger.

– Självklart är det tråkigt. Jag hade gärna hängt med till Turkiet men nu är det som det är. Det viktigaste är att läkningen går bra.

Rosendal ersätter

Tränaren Sixten Boström har i Nurmes frånvaro valt att låna in förre ÖSK-målvakten Peter Rosendal som ersättare på lägret.

– Han kan våra övningar och känner spelarna i truppen. Därför blir Peter ett bra alternativ för oss, säger Boström.

Mer läsning

Annons