Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om nya anfallsduon: Vi behöver konkurrens 

Mot Helsingborg startade ÖSK med sin sjunde anfallsduo – på tolv omgångar.

Annons

– Vi behöver konkurrenssituationen, säger tränare Axén.

ÖSK hade tre bollar i målramen och en straff som Helsingborgs debuterande målvakt Matt Pyzdrowski räddade. Gästerna hade å sin sida flest avslut på mål (13 mot ÖSK:s nio) och ett tidigt friläge som Oscar Jansson via en fotparad fick upp bollen i ribban och ut. Kort sagt: den allsvenska matchen mellan ÖSK och HIF innehöll det mesta utom det viktigaste – mål.

– Vi har så pass många chanser att vi borde gjort ett mål i alla fall. Men det tänker nog Henke med, säger Alexander Axén efteråt.

– Det var väl en underhållande match med en hel del inslag av raggarfotboll. Sista fem-tio minuterna var det så där jobbigt det kan vara för en tränare med omställning på omställning. Alla kör och det är små marginaler åt båda håll.

Med knappa kvarten kvar fick ÖSK en straff efter det att Kalle Holmberg lättat bollen upp på Andreas Landgrens arm i straffområdet. Ahmed Yasin hade satt två tidigare denna vår. Men den tredje räddade HIF:s debuterande målvakt Matt Pyzdrowski som ersatte Pär Hansson som insjuknat vid lunchtid matchdagen.

– När man får straff då vill man vinna. Jag känner därför att vi skulle vunnit just utifrån det. Samtidigt hade det kunnat gå åt andra hållet också eftersom spelet böljade så mycket, säger Alexander Axén.

I första halvlek fanns också en straffsituation där domaren Stefan Johannesson valde att fria. Ahmed Yasin sköt ett skott som det blev retur på och fram störtade Marcus Pode i kamp med Emil Krafth. Båda hakade i varandra och föll. ÖSK-bänken reagerade direkt och ville ha straff. Men efteråt var Alexander Axén inte lika kategorisk.

– Jag skriker förstås på straff eftersom jag är tränare för hemmalaget. Jag frågade också Pode efteråt som tycker han blev upphakad. Det är svårt att se exakt. Den var inte så solklar men man hoppas ju alltid.

På topp hade ÖSK säsongens sjunde anfallsduo. Efter Marcus Podes lyckade inhopp mot Elfsborg fick han starta med Nordin Gerzic. Och Kalle Holmberg placerades på bänken.

– Pode gjorde ett bra inhopp sist med mål och poäng. Samtidigt såg man i dag på Kalles inhopp att han är het. Nu börjar det bli roligt att vara tränare då man kan välja vilka som ska spela. Pode var involverad i en del nu också. Det är bra. Vi behöver den här konkurrenssituationen, utvecklar ÖSK-tränaren.

Redan på lördag väntar Halmstad i den sista omgången före sommaruppehållet. Ett Halmstad som på onsdagskvällen vann mot Sundsvall och kröp närmare ÖSK i tabellens nedre region. Två poäng skiljer lagen åt.

Känns det lite surt att ni bara fått med er två poäng från matcherna mot Elfsborg och Helsingborg?

– Nja, jag tycker vi borde ha vunnit mot Elfsborg där vi ledde så pass nära slutet. Här studsade bollarna lite otäckt, Elfsborg skapade inte lika mycket. Här vill man ändå vinna när man får straff men med lite distans kommer man inse hur nära HIF också var. Ibland får man vara lite ödmjuk.

Helsingborgs tränare Henrik Larsson var nöjd med en hel del. Framför allt hur hans lag tagit sig an matchen utifrån tuffa yttre förutsättningar. Lagkaptenen Peter Larsson och bäste målskytten Robin Simovic var avstängda. Jere Uronen borta på grund av hjärnskakning. Pär Hansson insjuknade på matchdagen och i pausen mot ÖSK tvingandes Johan Mårtensson lämna Behrn arena också med befarad hjärnskakning.

– Trots det åker vi hem med en poäng. Båda lagen kunde vunnit men jag är nöjd med den här. Den var viktig för oss, säger Henrik Larsson.

Han kunde lagt till att statistiken också talade emot skåningarna. Senast HIF vann en allsvensk match i Örebro var maj 2000.

ÖSK:s olika anfallspar från avspark

Omg. 1: Marcus Pode/Kalle Holmberg.

Omg 2: Marcus Pode/Kalle Holmberg.

Omg 3: Michael Seaton/Kalle Holmberg.

Omg 4: Michael Seaton/Marcus Pode.

Omg 5: Daniel Gustavsson/Nordin Gerzic.

Omg 6: Marcus Pode/Daniel Gustavsson.

Omg 7: Marcus Pode/Daniel Gustavsson.

Omg 8: Kalle Holmberg/Nordin Gerzic.

Omg 9: Kalle Holmberg/Nordin Gerzic.

Omg 10: Kalle Holmberg/Nordin Gerzic.

Omg 11: Kalle Holmberg/Nordin Gerzic.

Omg 12: Marcus Pode/Nordin Gerzic.

Antal mål från startanfallare:

Noll.

Fotnot: Daniel Gustavsson har gjort tre mål och Marcus Pode ett. Men inte i matcher då de startat som anfallare.

Mer läsning

Annons