Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroporten: Hit flyttas konstgräset

Konstgräset på Behrn arena är bortrivet.
Men ser ändå ut att stanna kvar i Örebro.
– Som jag har förstått det ska det återanvändas på Vivalla IP:s grusplan, säger Örebroportens förvaltningschef Rolf Karlsson.

Annons
Behrn arena på torsdagen.

När NA på torsdagen gästade Behrn arena var det allt annat än en vacker syn. I alla fall för den som gillar att se grönt underlag. ÖSK:s och Kif Örebros hemmaarena såg mer ut som en uppsprungen sandstrand efter ett barnkalas.

Rolf Karlsson skrattar åt synen.

– Det är helt otroligt egentligen, det är svårt att förstå att det om några veckor kommer att ligga ett nytt gräs på Behrn arena. Just nu kan man skämtsamt säga att det ser ut som en parkeringsyta, säger han och tillägger:

– Utan att exakt kunna säga när det nya gräset anländer så är målet att allt ska vara besiktat och klart den 4 eller den 5 augusti. Det är en enorm operation.

"Återanvändas i Vivalla"Den gamla mattan fick länge utstå kritik från spelare som skylde på gräset när det uppstod vissa skador.

Just nu är den mattan lagrad i väntan på att få ett nytt hem. Som verkar bli inte allt för långt bort från Behrn arenas strålkastare.

– Som jag har förstått det, efter samtal med Fritidsförvaltningen, så ska gräsmattan återanvändas på Vivalla IP. På grusplanen, vid rinken, säger Rolf Karlsson.

– Det är just grusytor som man vill ersätta när man lägger konstgräs, säger han.

Läs mer om gräsbytet på Behrn arena i fredagens NA, papperstidningen. Eller köp den här nedan som e-tidning!

Mer läsning

Annons