Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar: "Det var en stor lättnad"

Mosad för andra gången på tre matcher. ÖSK-målvakten Oscar Janssons säsongsinledning har varit smärtsam.

Annons

Först en mäktig lårkaka i träningsmatchen mot Farense, då han blev översprungen av en väldig portugisisk anfallare under det sista träningslägret inför seriestarten.

I går, i premiären i Halmstad, var matchen bara nio minuter gammal när HBK:s kraftfulle forward Gudjon Baldvinsson strang rakt in i en utrusande Jansson - som vred sig i plågor efter smällen.

- Han träffade min axel, jag vet inte med vilken kroppsdel. Kom från sidan, och det gjorde fruktansvärt ont, sa Jansson till NA efter matchen, som han tvingades bryta i paus och släppa fram debutanten Jacob Rinne.

Oscar Jansson befarade att något var trasigt i axeln, men på måndagen har han röntgats, och fått lugnande besked.

- Det visade sig att inget är trasigt, och det var en stor lättnad. När jag vaknade i morse kunde jag knappt röra armen alls, och hade riktigt ont. Men det var ungefär på samma sätt med benet efter smällen i Portugal, och jag hoppas på samma utveckling nu.

Är hemmapremiären mot Mjällby nästa tisdag i fara tror du?- Det kan jag inte säga så mycket om just nu, men det hoppas jag verkligen inte. Jag kommer att få axeln behandlad med värme, och förhoppningen är att det blir bättre dag för dag.

Två gånger på tre matcher har han tvingats kliva av.

- Jag som aldrig tidigare varit tvungen att bryta en match. Jag måste ha fyllt min kvot nu, åtminstone för den här säsongen.

Hårdföre Baldvinsson hann för övrigt med att sänka både Daniel Björnquist och Patrik Haginge på Örjans vall, och fick en varning när han kapade Haginge. Men fullsatsningen mot Jansson gav inte ens en frispark till ÖSK.

Mer läsning

Annons