Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jansson gör comeback i kväll

Har inte spelat match sedan 8 maj. Nu är det dags igen.

Annons

Det var i hemmamatchen mot Falkenberg som gästernas lagkapten David Svensson hårt gick in i en duell med ÖSK-målvakten, något som resulterade i en fraktur för Jansson.

Priset blev högt – nio missade matcher. Men nu är Oscar redo för spel igen.

ÖSK tar i kväll emot amerikanska PSC Academy i en träningsmatch på Behrn arena och Jansson finns med i truppen.

I förstemålvaktens frånvaro har Jacob Rinne kommit in och visat med sitt fina spel vilken bred målvaktsuppsättning som finns i ÖSK. En rejäl konkurrenssituation lär upptå målvakterna emellan och tiden får utvisa om Rinne får fortsatt förtroende eller om han som tidigare får lämna plats för Oscar Jansson igen.

Kvällens träningsmatch leds av Axel Kjäll som ser fram emot att se Oscar spela igen.

- Tanken är att han ska spela hela matchen. Det är roligt så klart. han har jobbat hårt med sin rehab, har fått genomgå en operation och haft det tufft. Men han har repat mod och varit ambitiös, säger ÖSK:s assisterande tränare.

Förståeligt nog är det för tidigt att avgöra om han kan konkurrera om en plats i truppen mot Halmstad på lördag.

- Svårt att säga. Till att börja med ska det bli kul att se honom i match nu. Han ska få stå i dag och sedan tar vi det därifrån, säger Kjäll.

Hela truppen mot PSC: Oscar Jansson, Victor Fransilla, Joel Nilsson, Markus Elmersson, Andreas Klingström, Hugo Eriksson, Carl Ekstand-Hamrén, Ilir Berisha, Anton Westerlund, Boris Lumbana, Felix Möller, Daniel Gustavsson, Jonathan Lundberg, Christer Lipovac, Mirza Turan, Markus Karlsson, Amel Rastoder.

Matchen börjar klockan 18.30.

Mer läsning

Annons