Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar om tavlan och superräddningarna

Två monsterparader som räddade segern.
Men vad gjorde Oscar Jansson på långskottet som han tappade i stolpen?
– En världsklassräddning, säger ÖSK:s succémålvakt och skrattar.

Annons

Oscar Jansson, 22, var för de flesta örebroare mest ett vanligt i namn i en ovanligt cool miljö. En Örebrokille i Tottenham och B-lagsmatcher mot Michael Ballack och andra stora stjärnor. Nu vet vi exakt hur bra han är.

Blott sju insläppta mål på 14 matcher. Bara insläppt mål i knappt varannan match. Bäst i superettan och ett av vårens absolut största utropstecken i ÖSK:s jakt på allsvenskan igen.

Mot Ljungskile svarade han för tre sjuka räddningar.

På olika vis.

Den mest omtalade efteråt var ett långskott med fri sikt i den 61:a minuten. Som Jansson tappade innan bollen studsade i stolpen och tillbaka.

"Aldrig varit med om"På Behrn arenas läktare tänkte säkert drygt 4 000 åskådare: Vad hände där egentligen?

– Den räddningen är jag mest nöjd över (skratt). Den var världsklass. Jag såg bollen sent och jag har aldrig varit med om att ett skott har vobblat på det viset. Det här var värre än när Emil Berger brukar få till sådana träffar. Den rörde sig något helt otroligt. Jag fick en hand på den och bollen gick i stolpen som tur var. Skönt med lite stolpe in, eller stolpe ut om man ska säga så …

58:e minuten.

Monsterräddningarna: Bollen hittar efter en hörna fram till mittbacken Nuri Mustafi som trycker till en volley från nära håll. Jansson kommer ut blixtsnabbt och reflexräddar som en handbollsmålvakt.

– Jag slängde mig bara ut och fick den på axeln. Det var kanske tur att det inte var en anfallare som fick avsluta. För han slängde bara i väg skottet. Jag hann inte tänka någonting, försökte bara göra mig så stor som möjligt och komma ut.

70:e minuten. Jonas Lindberg skruvar en kanonfrispark över muren. Jansson kastar sig och via fingertopparna går bollen i ribban och ut.

– Jag försökte att inte tjuva i bortre hörnet. Bollen gick precis över muren och jag fick upp fingrarna på den. Jag tror att bollen går in om jag inte är på den. Den räddningen var riktigt bra.

Mer läsning

Annons