Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"ÖSK är inte vana vid trycket"

På ett kafé i Sarajevos hjärta laddar ÖSK-spelaren Nordin Gerzics bosniska släktingar inför kvällens Europa league-kval.
- Jag tror inte Örebro är vana vid att spela med sånt tryck på läktarna, säger lillebror Dino Gerzic till NA.

Annons
Tjocka släkten på plats i Sarajevo. Många har kommit för att stötta Nordin Gerzic i kvällens match även om kusinen Edin, längs till vänster, håller på Sarajevo. Kusinen Sead, stående, har med sig döttrarna Selma och Sara. Bredvid sitter kusinen Denis och längst till höger Nordins lillebror Dino Gerzic.

Kusinen Edin är ursprungligen från Sarajevo och vet vilket lag han håller på i kväll:

- Helst vill jag att Sarajevo vinner med 4-3 men att Nordin gör alla tre ÖSK-målen, säger Edin som bott i Malmö sedan 1994.

För Nordin Gerzic är det en extra speciell match. Han är född i Bosnisca Gradiska som ligger nära den kroatiska gränsen, cirka 20 mil från Sarajevo. Nordins familj flydde kriget 1992 och hamnade på en flyktingförläggning i Flen.

- Nordin fyllde nio år när vi var i Flen så jag var sex år då, säger lillebror Dino Gerzic.

Farfar frågar om Nordin

Farfar Besim bor kvar i familjens gamla hus i Bosnisca Gradiska och följer Nordins karriär med stort intresse. Men farfar dyker inte upp på matchen.

- Det enda han frågar om är Nordin. Farfar hade gärna kommit på matchen men han är snart 90 år och har svårt att ta sig hit. Han är lite för gammal för att sitta ensam i en buss, säger Dino Gerzic.

Dino har själv spelat fotboll i ÖSK i yngre år men har nu slutat med fotbollen. Istället följer han sin storebrors karriär.

- Men vi pratar inte så mycket fotboll. Vi försöker ha den relationen. Det är så många andra som tjatar, förklarar Dino.

Hur tror du att ÖSK klarar sig i kväll?- Det är en svår match. Tror inte att Örebro är vana vid att spela med sånt tryck på läktarna, svarar Dino.

Pallar de trycket?- Så som de spelar just nu pallar de ingenting. De har inte visat några resultat men jag hoppas de tar det och går vidare. Det gäller att få alla att kliva fram.

Har du träffat Nordin här nere?- Jag träffade honom som snabbast på hotellet i onsdags kväll men då satt de och åt. Vi hälsade bara som snabbast. Vi var ute vid arenan när de tränade men vi fick inte komma in, säger Dino Gerzic.

Kusinen Edin tror att Sarajevos supportrar Horde zla kommer att köra stenhårt på sin sektion bakom ena målet på Asim Ferhatovic Hase-stadion..

- Det blir livat. Nåt liknande landskampen Sverige-Bosnien om du minns. Fast här blir det nog lite mer pyroteknik, säger Edin.

Mer läsning

Annons