Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK avslutade med ny förlust

Trots ledning tappade ÖSK och föll i säsongens sista allsvenska match. Malmö vann med 2-1.
- Det är pricken över i:et den här säsongen. Om det gick skulle jag gärna radera ut hela 2011 ur huvudet. Det är helt jävla miserabelt, det är skit, konstaterade en besviken John Alvbåge till Canal plus.

Annons
John Alvbåge föll i sin sista allsvenska match för ÖSK.

Det blev en avslutning som var lite som lök på laxen för årets allsvenska säsong för ÖSK. Fredrik Nordback tackades före matchen av för sina 16 år i klubben.

Men veteranmittfältaren fick inte avsluta med seger. Trots att det såg bra ut.

Malmö såg relativt håglösa ut och inte blev det bättre av att ordinarie målvakten Johan Dahlin tvingades kasta in handduken strax före match. Ersättare blev Forward-fostrade Dejan Garaca. Och han hade det tufft. Tappade många bollar och gav ett osäkert intryck

Paulinho målskytt

I den 47:e minuten kom Valdet Rama förbi på vänsterkanten och slog ett inlägg som Garaca styrde rakt ut i straffområdet. Paulinho hade en lätt match att stöta in 1-0.

Och det såg länge ut att bli slutresultatet. Malmö hade inte mycket till anfallslust.

Men saker och ting svängde. I den 72:a minuten fick Eidur Sigurbjörnsson sitt andra gula kort och blev utvisad. Och åtta minuter senare tvingades Magnus Wikström utgå, skadad.

Bara två minuter senare kvitterade Pontus Jansson, sedan Patrik Haginge halkat och serverat Jansson fritt läge.

Malmö avgjorde - i 94:eOch jobbigt skulle bli värre för ÖSK. I den 94:e minuten avgjorde Daniel Larsson, frispelad av Ivo Pekalski. Resultatet innebär att ÖSK, som ju i fjol blev trea, halkade ner till en slutgiltig tolfteplats.

Det var den sjunde gången i år som ÖSK tappade en ledning till förlust. Totalt blev det 16 förluster för ÖSK i år och den åttonde på hemmaplan.

Och John Alvbåge, som precis som Nordback och Magnus Kihlberg, gjorde sina sista allsvenska matcher för ÖSK, var besviken efteråt.

- 2011 är rent ut sagt ett skitår, säger han besviket.

På lördag är det cupsemifinal mot Helsingborg på Behrn arena. ÖSK kommer dit med en tung form - blott en seger på de nio senaste matcherna.

- Det är århundradets viktigaste match, säger John Alvbåge.

***

Tryck här för att komma till Svenska fotbollförbundets sida och se resultaten från den sista omgången och sluttabellen för allsvenskan 2011.

***

Klicka här eller på länken till höger för att komma till NA:s rapportering från matchen!

***

Läs mer om ÖSK:s allsvenska avslutning i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons