Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-backen förlorade drömmatchen

Han tillhör fortfarande ÖSK. Men på torsdagskvällen spelade backen Eidur Sigurbjörnsson en större match än någon av lagkamraterna kommer göra i år.

Annons

Den insländske mittbacken Eidur Sigurbjörnsson kom till ÖSK som Michael Almebäcks ersättare sommaren 2011. Efter bara sju matcher från start på 1,5 år lånades han i våras ut, tillbaka till moderklubben IBV Vestmannaeyja.

Och det var med IBV, där Sigurbjörnsson är lagkapten och lagkamrat med bland andra förre brittiske landslagsmålvakten David James, 23-åringen på torsdagskvällen fick uppleva karriärens kanske största match hittills.

Europa league-kval borta mot Röda Stjärnan på ett kokande Stadion Crvena Zvezda i Belgrad.

Eidur spelade som vanligt 90 minuter, men laget föll. Förre Sheffield Wednesday-mittfältaren Nejc Pecnik satte 1–0 till Röda Stjärnan redan i tolfte minuten och veteranbacken Nikola Mijailovic fastställde slutresultatet till 2–0 i 76:e.

Eidur, James och de andra i IBV får ändå en chans att vända på underläget i returen hemma på Hasteinvöllur nästa torsdag.

I isländska ligan ligger IBV, i fjol trea, på femte plats efter halva serien, men bara fem poäng skiljer till andraplatsen.

Eidur har kontrakt med ÖSK till sommaren 2015.

Mer läsning

Annons