Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK bryter med Cabrera

Efter att TV4 granskat agenten Oliver Cabreras roll i Roni Porokaras misslyckade övergång till israeliska Maccabi Haifa i vintras bryter nu ÖSK avtalet med agenten.

Annons
Oliver Cabrera på Behrn arena.

I januari skrev NA om agenten Oliver Cabreras minst sagt oklara roll i spelaren Roni Porokaras eventuella övergång till israeliska Maccabi Haifa. Nu har TV4 granskat affären.

I TV4-sportens inslag visas dokument upp där det framgår att Oliver Cabrera var agent åt Roni Porokara vid tidpunkten för förhandlingarna om ÖSK-spelarens övergång. Om uppgifterna stämmer så har Cabrera brutit mot Fifas regler som inte tillåter en agent att företräda klubb och spelare i samma affär samtidigt.

"Bäst att avbryta avtalet

"

ÖSK uppgav i vintras för NA vid flera tillfällen att Oliver Cabrera företrädde klubben men de kunde inte redogöra för vem som företrädde Roni Porokara. Spelaren själv ville då för NA inte avslöja vem som var hans agent. Roni Porokara uttalar sig heller inte TV4-sportens reportage.

Efter TV4:s granskning har ÖSK valt att bryta kontraktet med Oliver Cabrera.

- Vi har en dokumentation som vi tagit del av. Utifrån det så kom vi överrens om att det vore bäst för båda parter att avbryta avtalet, säger Lennart Sjögren till TV4-sporten.

Om TV4:s dokumentation är korrekt och fallet anmäls till Fotbollförbundets disciplinnämnd riskerar Oliver Cabrera att förlora sin agentlicens.

Läs några av NA:s artiklar från i vintras om Porokara-affären.

Se inslag i webb-tv när ÖSK-anfallaren förklarar varför det aldrig blev någon övergång.

Se också TV4:s granskande inslag.

Länkarna här intill:

Roni Porokara efter ankomsten till Israel. I bakgrunden står Oliver Cabrera.

Mer läsning

Annons