Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK byter motstånd – för tredje gången

Glöm Spartak Naltjik, Tom Tomsk och Amkar Perm.
Nu byter ÖSK motståndare i söndagens träningsmatch för tredje gången.
Senaste budet: Ukrainska andraligeslaget Zakarpattia Uzjhorod.

Annons
Ilir Berisha.

Vilket lag Örebro SK egentligen ska möta i söndagens träningsmatch under lägret i Turkiet har varit en svängig fråga. Första budet var ryska högstaligeslaget Spartak Naltjik. För en dryg vecka sedan byttes de mot Tom Tomsk, även de i ryska högstaligan. Och i måndags var det dags för ett nytt byte, till Amkar Perm, som också lirar i högsta ryska ligan.

Senare avspark

Men så sent som i dag, fredag, har motståndet bytts till ett fjärde lag. Nu står det klart att ÖSK istället ska möta ukrainska andradivisionslaget FK Zakarpattia Uzjhorod.

Matchentiden byts också, från 10.00 till 13.00, svensk tid.

- Då fick vi som vi ville eftersom vi hellre spelar efter lunch än före. Därför passade det här laget oss bättre, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till NA:s utsända.

Tvåa i andraligan

Zakarpattia Uzjhorod har spelat fyra säsonger i högstaligan, senast 2009/10 då laget var uppe och vände. Just nu, under vinteruppehållet med 21 av 34 omgångar spelade, ligger laget tvåa i Ukrainas motsvarighet till superettan och är nära ny uppflyttning till högsta serien.

Laget kommer från staden Uzjhorod i västligaste Ukraina, bara kilometer från den slovakiska gränsen. Staden är nästan exakt lika stor som Örebro.

Mer läsning

Annons