Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK föll efter mardrömsmål

Örebro SK:s U21-lag förlorade bortamatchen mot Assyriska med 3-2 (1-0) på Södertälje fotbollsarena. Ett mardrömsmål sänkte de svartvita.

Annons
Christoffer Wiktorsson.

Redan efter 30 sekunder tvingades ÖSK-målvakten Ludwig Bergström släppa in 1-0  efter att ÖSK tappat bollen efter avsparken.

- En jättejobbig start, givetvis. Det kändes som om vi fick starta i en rejäl uppförbacke, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

1-0 var också resultatet i paus efter en blek ÖSK-halvlek.

I andra halvleken justerade ÖSK lite i laget och det gav önskad effekt. Filip Albertsson nickade in 1-1 på ett inlägg från David Johansson.

- Då kändes det som vi var på gång, säger Kjäll.

Men istället för ett ledningsmål gjorde Assyriska 2-1 - från egen planhalva!

Assyriska fick en frispark och ÖSK-målvakten Ludwig Bergström stod lite för långt ut från sitt mål och var inte riktigt beredd på långskottet som singlande in i mål.

- Nästan lite chockartat. Ludwig har självinsikt och inser att det inte ska få hända även om det är ett bra avslut, säger Kjäll.

- Där tappade vi luften lite grann, erkänner ÖSK-tränaren.

Av bara farten gjorde Assyriska 3-1 innan ÖSK fick ett andra tröstmål genom August Wiklund som slog in en retur efter skott från Josef Ibrahim.

Mest positivt, sett med ÖSK-ögon, var att långtidsskadade Christoffer Wiktorsson gjorde sin första hela match efter hjärnskakningen som spolierat hela försäsongen. Wiktorsson bildade mittlås med Anton Westerlund.

- Jättenyttigt för Christoffer att få 90 minuter. Han var helt okej, tycker Kjäll.

Mer läsning

Annons