Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK går miste om pengar för Bedoya

I samma stund Alejandro Bedoya ratades från USA:s VM-trupp missade ÖSK en skön inkomst. I runda slängar handlar det om en summa på minst 280 000 kronor som klubben alltså inte får.

Annons
Alejandro Bedoya.

– Vi hade inte räknat med pengarna utan det hade varit en ren bonus om det blivit så, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

ÖSK-mittfältaren Alejandro Bedoya kom inte med när USA:s förbundskaptenen Bob Bradley presenterade den slutliga 23-mannatruppen som får chansen att åka till VM-slutspelet i Sydafrika. Det innebär att ÖSK går miste om 10 000 kronor om dagen som det internationella fotbollsförbundet Fifa betalar ut till klubbar som har spelare deltagandes i VM. Fifa räknar från förberedelsetiden och fram till dagen efter att respektive spelares nation åker ur VM.

Att Bedoya fanns med i USA:s 30-mannatruppen gills alltså inte, och räknat från dagen då USA tog ut 23-mannatruppen fram till efter sista gruppmatchen mot Algeriet den 23 juni hade ÖSK alltså varit garanterade drygt 280 000 kronor.

Det hade kunnat bli mer med tanke på att USA:s chanser att avancera från gruppspelet får bedömas som goda då motståndet, förutom Algeriet, är Slovenien och England.

Några som däremot får VM-ersättning är AIK då Sebastian Eguren finns med i Uruguays trupp. Mittfältaren kommer dock inte att spela i Solna-klubben i höst då hans låneavtal går ut den sista juni.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons