Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-Gefle inställt

(UPPDATERAD 10.20) På grund av kylan är dagens träningsmatch mellan ÖSK-Gefle inställd.
Även söndagens U21-match fryser inne.

Annons
Så här såg det ut på Behrn arena klockan 12.00 på lördagen.

Planen på Behrn arena är frusen och inte spelbar. Därmed går ÖSK miste om sin andra träningsmatch i rad på grund av kylan.

Förra helgen blev den planerade säsongspremiären borta mot Degerfors också inställd.

Matchen mot Gefle skulle ha spelats i dag, lördag, klockan 14.00.

Tränare och spelare var ute på planen och testade underlaget på morgonen strax före klockan 9.00.

- Men planen är frusen och skaderisken för stor för spelarna, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Ingen U21-matchDet ser heller inte ut att bli någon ersättningsmatch i morgon söndag tillsammans med U21-truppen mot Tibro liknande förra helgens upplägg. Då spelade A-truppen första halvlek. 

- Nej, enligt prognosen ska det bli ännu kallare till söndagen. Planen har ingen chans att bli spelbar så snart. Den matchen ställs nog också in, säger Lennart Sjögren till NA. 

Första match i FinlandOch ett nytt speldatum mot Gefle i början av veckan är inte att tänka på. Anledningen är att ÖSK-truppen på onsdag åker till finska Seinäjoki för deltagande i en träningsturnering.

- Vi kan inte spela någon match så tätt inpå den resan, säger Lennart Sjögren.

Seinäjoki blir nu A-lagets första riktiga tillfälle till matchspel denna försäsong. Noteras kan att den turneringen i alla fall spelas i en inomhushall.

En enda på hemmaplanFör ÖSK-supportrarnas del innebär lördagens inställda Geflematch att man bara har ett enda tillfälle att se sitt lag spela på hemmaplan innan den allsvenska premiären i början av april.

Lördag den 17 mars spelar ÖSK på Behrn arena mot Syrianska. I övrigt har laget bara inplanerade försäsongsmatcher på bortaplan. 

NA kommer att vara på plats i Seinäjoki för rapportering i papperstidningen, på nätet samt visa dagliga inslag i NA-tv .

Mer läsning

Annons