Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK gick segrande ur galna matchen

Det blev en händelserik eftermiddag på Behrn Arena, när allsvenskan på nytt hade premiär för örebroarna. Målkalas när både Maic Sema och Nahir Besara var framme dubbelt upp – och ÖSK vann med 4-2.

Annons

Tufft motstånd väntade ÖSK i den allsvenska återuppstarten. IFK Norrköping, som tog SM-guld 2015 och sedan dess har hållt en mycket stabil nivå, kom på besök.

Men det blev drömstart för de svartvita. Redan i matchens andra minut vann Nahir Besara bollen och spelade ut den till Michael Omoh. Som i sin tur hittade Maic Sema i boxen – en nick senare stod det 1-0 till ÖSK.

Sedan radade hemmalaget upp chanserna. Victor Sköld avslutade på volley, dock över mål. Besara drev inåt centralt i banan och fyrade av ett skott – rakt på Omoh.

Smakstarten skulle dock grusas i den 30:e minuten. Släkten var i vanlig ordning värst, när Niclas Eliasson slog en hörna som Kalle Holmberg nickade dit vid främre stolpen.

► LÄS MER: Kalle målade och buades ut – men tog förlusten med fattning: "Klart jag hellre vunnit"

Sema skulle sedan visa sig vara i riktig målform i den 37:e minuten, då han återigen assisterad av Omoh tryckte dit 2-1. Detta precis efter att Michael Langer i Norrköpingsmålet fått storrädda på ett skott från Besara.

► TV: Familjens glädje: "Norrköping är Semas stad"

Målkalaset i första halvlek fullbordades i slutminuterna. Sebastian Andersson gjorde 2-2 i 42:a minuten, på nick efter framspelning av David Moberg Karlsson.

Den första halvleken slutade 2-2.

Andra halvlek inleddes om möjligt ännu mer dramatiskt, när Besara var framme två gånger på kort tid. Först med ett dunderskott i den 47:e minuten – sen sprang han loss på en boll från Johan Mårtensson i den 50:e. Pang, pang sa det, och så stod det plötsligt 4-2.

► LÄS MER: Dubbel islossning för Besara – två mål på tre minuter: "Tänker jag på jaget kommer det gynna laget"

För att varar ett lag som inte alltför sällan får göra lite som de vill, fick Norrköping sedan inte alls mycket uträttat. Ytor stängdes, och Peking stressades. Örebro spelade med självförtroende.

Oscar Jansson fick dock göra en fin räddning i den 77:e minuten, när Moberg Karlsson avslutade centralt efter inspel av Eliasson.

I ett efterspel till en hörna var det också nära att bli farligt, i matchens 83:e minut. Eliasson avslutade, men fick sneträff och bollen gick långt utanför.

Dagens domare AndreasEkberg blåste i pipan efter 94 minuter, och ÖSK fick därmed segerjubla med slutresultatet 4-2 på tavlan.

► LÄS MER: ÖSK-betygen: "Han spelar med stort självförtroende just nu"

► LÄS MER: Axén om känslorna: "Det bara brast – jag är så jätteglad att vi kunde ge den här matchen till Ivan"

Örebro SK – IFK Norrköping 4-2 (2-2)

Målskyttar: '2 Maic Sema, '29 Kalle Holmberg, '37 Maic Sema, '42 Sebastian Andersson, '47 Nahir Besara, '50 Nahir Besara

Varningar: '32 Niclas Eliasson, '33 Michael Almebäck, '35 Nordin Gerzic

Publiksiffra: 8954

Mer läsning

Annons