Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK håller ögonen på Degerfors succéspelare

Inför förra säsongen fick ÖSK nobben av Degerfors mittfältare Johan Bertilsson. Nu gör han succé i superettan – och ÖSK är fortsatt intresserade.
– Vi följer Johan noga och vet hans kapacitet, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Annons
Johan Bertilsson väljer Kalmar framför ÖSK.

Hösten 2008 var det flera klubbar som jagade Johan Bertilsson. En av dem var ÖSK som till och med bjöd in mittfältaren till träning, något som han då valde att nobba.

Istället förlängde Bertilsson sitt kontrakt med Degerfors till 2011, och under årets säsong har han blommat ut till superettans hetaste spelare.

Bertilsson har på nio matcher gjort fem mål och fyra assist för nykomlingen Degerfors, vilket gör att han leder den totala poängligan. Det faktumet har knappast gjort att ÖSK:s intresse svalnat för den kvicka och tekniska innermittfältaren.

– Vi följer Johan noga och vet hans kapacitet. Vi har väntat på att han skulle utvecklas till det han är i dag, och vårt mål är hela tiden att först jobba mot intressanta spelare i regionen, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Stort intresse

Nu är det inte bara ÖSK som har intresse av Degerfors succéspelare. Ryktena just nu placerar honom i allsvenska Gais, men det är även andra svenska klubbar som anmält ett konkret intresse. Dit hör dock inte ÖSK.

– Jag har inte hört något konkret från dem, säger Bertilssons agent Patrick Mörk bestämt.

Om ÖSK inom en snar framtid kommer göra ett allvarligt försök att värva Johan Bertilsson vill inte Sjögren kommentera.

– Sånt vill vi sköta internt inom klubben. Det jag kan säga är att vi vet om intresset bland de allsvenska klubbarna. Så är det alltid när det rör sig om bra spelare, och en sådan är Bertilsson.

Vill till allsvenskan

Huvudpersonen själv hymlar inte med att det är allsvenskan som är hans primära mål i fotbollskarriären. Att Bertilsson i fjol nobbade ÖSK betyder inte att han gör det igen om klubben skulle komma med ett seriöst bud.

– Jag utesluter inte ÖSK. Självklart är det intressant, de har ju gjort en fantastisk vårsäsong och är ett topplag i allsvenskan, säger Johan Bertilsson, som inte ser något större problem att lämna Degerfors för klubbens stora rival.

”Får ta det då”

– Jag vet inte hur det skulle tas emot bland våra fans, men om det skulle bli så får jag ta det då. Hur som helst så vill jag spela i allsvenskan. Vilken klubb det blir återstår att se.

Senaste gången som ÖSK hämtade en spelare från just Degerfors var inför säsongen 1996. Då värvades mittfältaren Daniel Tjernström som hann med tre säsonger i svartvitt innan flyttlasset gick till den nuvarande klubben AIK.

Mer läsning

Annons