Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK inviger Degerfors nya plan

Trots succésäsong missade Degerfors IF att ta klivet upp i allsvenskan. Nu ställs laget ändå mot Örebro SK – i premiären på Degerfors nya konstgräsplan.

Annons
Senast Degerfors IF och Örebro SK möttes var vårvintern 2010, då Dif besegrade ett ungdomligt ÖSK med 3–2 på Behrn arena. I januari möts lagen igen. Notera att Dif-spelare på bilden är Emil Berger, numer i ÖSK.

Degerfors IF hade fram till i lördags chansen att ta klivet upp i allsvenskan. Nu sumpade laget den möjligheten, men trots det satsar laget hårt på att få möta allsvenskt motstånd – på försäsongen.

Redan nu har Dif planerat in matcher mot AIK, IFK Göteborg, Åtvidaberg (som bli klart för allsvenskan i kväll) – och Örebro SK.

Matchen mellan Dif och ÖSK kommer att fungera som invigning av Degerfors konstgräsplan, och kommer att spelas den 28 januari.

– Vi vill ha så bra motstånd som möjligt. Tidigare år har vi inte ens brytt oss om att fråga klubbar som AIK och Göteborg eftersom vi antagligen skulle få möta deras B-lag. Men nu har vi visat att vi är ett bra lag och blir mer intressanta givetvis, säger Dif-tränaren Patrik Werner till Karlskoga Kuriren.

Mer läsning

Annons