Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK kan säkra Europaplats

Ett mål av Djurgården på tilläggstid innebär att ÖSK har ett gyllene läge att redan i morgon måndag hemma mot BP säkra sin Europaplats.

Annons

På söndakvällen spelade Djurgården och Elfsborg en målrik match på Stockholms stadion. När domaren blåste av var slutresultatet 4-4.

På en hörna i den tredje tilläggsminuten kvitterade hemmalagets Kennedy Igboananike. Då hade Elfsborg haft ledningen tre gånger i matchen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Elfsborg på fjärde plats i tabellen har 44 poäng och två matcher kvar att spela. ÖSK har inför morgondagens match mot Brommapojkarna 48 poäng. En seger mot nedflyttningshotade BP skulle därmed innebära att ÖSK når 51 poäng inför de två avslutande omgångarna. Ett försprång på sju poäng som i så fall är ointagligt för Elfsborg.

Avspark på Behrn arena klockan 19.00 måndag kväll.

Läs mer inför ÖSK-BP i måndagens NA, papperstidningen!  

Svenska platser i Europa

Sverige har fyra Europaplatser, som fördelas enligt följande:

Svenska mästarna (Malmö eller Helsingborg) får kvala till Champions league 2011.

Allsvenska tvåan (Malmö eller Helsingborg) får kvala till Europa league 2011.

Allsvenska trean (Örebro eller Elfsborg) får kvala till Europa league.

Eventuellt allsvenska fyran om Malmö FF vinner allsvenskan och Helsingborg vinner cupen får fyran ”ta över” HIF:s Europaplats som tabelltvåa. Vinner Helsingborg både allsvenskan och cupen får cuptvåan ta över platsen i kvalet till Europa league. HIF kvalar då till Champions league.

(Källa: Sportbladet)

Mer läsning

Annons