Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-kaptenen: Varje match en cupfinal

Första ÖSK-segern i årets allsvenska innebar glädje. Men ännu mer lättnad efteråt.

Annons

– Vi ska vara väldigt glada för de här tre poängen, säger lagkapten Robert Åhman Persson.

Efter en drömstart med två tidiga mål kom ÖSK till viss del av sig efter Åtvidabergs reducering halvvägs in i den första halvleken. Och efter paus var det gästerna som allt mer kom att prägla matchbilden mot ett hemmalag som så gärna ville behålla de tre poäng en seger skulle innebära.

– Ja, sista 20 minuterna var inte roliga. Det kändes som vi blev ganska trötta. Kanske för att vi spelade en tuff match i söndags men mest för att vi aldrig fick vila med bollen inom laget, analyserar Robert Åhman Persson.

Hans andra halvlek kom att nästan uteslutande handla om att städa undan farliga bollar framför egna backlinjen.

– Jag kom för långt ner. Men det hänger också ihop med att alla måste bli bättre på att vilja ha boll när vi väl får tag i den. Annars hinner vi aldrig lyfta vårt eget spel.

Kände ni av betydelsen av den här matchen?

– Ja, det gick inte att bortse ifrån. Som vi startat allsvenskan måste vi nu gå och spela som om varje match är en cupfinal.

– Att det på slutet blir så här hänger nog också ihop med att vi blir lite ängsliga, att självförtroendet inte är på topp. Som matchbilden blev ska vi vara väldigt glada för de här tre poängen.

I slutet av den första halvleken däckades också lagkapten i en höjdduell med Åtvidabergs Victor Sköld. Åhman Persson föll ihop med blodet droppande från munnen. Efteråt visar han var smällen tog mitt på munnen.

– Jag fick väldigt ont i framtänderna men såg aldrig hur han träffade mig. Hur som helst var det inte avsiktligt. Jag var mest tvungen att få stopp på blodflödet.

Att den första segern kom i nionde omgången hoppas han blir ett trendbrott liknande det ÖSK hade ifjol. Efter en lång tung period vann man då på sensommaren borta mot Mjällby med 1–0 efter ett sent segermål inprickat av Alhassan Kamara.

– Det var en riktig grisseger som blev avgörande för resten av förra säsongen. Det är så vi måste tänka nu också, att kriga oss till fler segrar. Då får spelet till en början komma i andra hand, säger Robert Åhman Persson.

Redan på söndag väntar nästa viktiga hemmamatch då Gefle gästar Behrn arena.

– Den här segern ger oss lite arbetsro. Och det är skönt att ge våra fans och alla örebroare tre poäng. De har verkligen stöttat oss.

Matchen mot Gefle blir er tredje på en vecka. Orkar ni ladda om?

– Absolut. Vi är tränade för att klara ett sånt spelschema så det ska vi självklart palla. Och de här tre poängen gör att vi alla känner oss tio kilo lättare.

Mer läsning

Annons