Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-målvaktens mardröm

Jonas Sandqvist hade aldrig tidigare tvingats bryta en match före paus.
Men i ÖSK:s träningsmatch i Turkiet haltade han av med smärtor i baksidan av ena låret.
– Jag hoppas att det inte är allt för jävligt, säger ÖSK:s störste affischnamn på målvaktssidan.

Annons

Tre minuter före paus haltade Jonas Sandqvist av planen i Antalya. Han la sig med ena benet upp mot spelarbänken, drog bedrövad en tshirt över ansiktet och fick behandling. Matchen var över redan före halvtid. Tomer Chencinski fick på kort varsel hoppa in.

"Högg till"

– Jag sprang ut och sparkade undan en djupledsboll. Och på vägen tillbaka kände jag att det högg till i baksidan. Det var ingen idé att fortsätta, säger Sandqvist, som var först in i ÖSK av lagets två nya målvakter.

Han kommer närmast från två misslyckade proffssejourer i Grekland och Norge. 2012 är tänkt att han ska göra sig ett namn i allsvenskan igen.

– Jag hoppas att det inte ska vara allt för jävligt. Jag hoppas på en lättare sträckning och att det absolut inte är en bristning. Men vi får se de närmaste dagarna hur det blir.

Funderade du på att fortsätta spela?– Det fanns ingen som helst anledning att fortsätta. Det var rätt val att gå av och inte förvärra det ännu mer.

Vad händer nu? – Ingen aning vad som händer, men det blir lugnt i alla fall.

ÖSK:s sjukgymnast Martin Magnusson:

– Det är för tidigt att spekulera i hur länge Jonas kan bli borta. Han tyckte själv att det inte gjorde jätteont, så vi får avvakta och se lite.

ÖSK:s närmaste träningsmatch är den 11 mars borta mot danska Randers.

Mer läsning

Annons