Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK missade cupseger – efter dansk ryssfemma

ÖSK kunde blivit mästare i kavaj. Men Köpenhamn krossade Spartak Moskva och snuvade ÖSK på titeln som mästare av Atlantic cup.

Annons
Peo Ljung, William Atashkadeh, Ahmed Yasin och Christoffer Wiktorsson och resten av ÖSK-teamet får nöja sig med en andraplats i Atlantic cup.

ÖSK avslutade äventyret i Portugal i måndags genom att vinna över Slovan Liberec med 2–0. Rundade därmed av turneringen genom sin tredje seger efter tidigare ha vunnit över Hafnarfjarðar med 4–1 och Mattersburg med 2–1. Åkte hem i tisdags med maximala nio poäng. Men då återstod fortfarande den match som var avgörande i vilket lag som fick titulera sig mästare av träningsturneringen. Drabbningen mellan Spartak Moskva och Köpenhamn.

Båda lagen på sex poäng inför matchen. Skuggade ÖSK. För att Närkeslättens bästa lag skulle få bucklan postad upp till Svealand krävdes det att Köpenhamn och Moskva spelade lika, eller att Moskva vann med som mest två mål.

Istället blev det en dansk kross.

När Spartak Moskva fick en spelare utvisad redan efter tio minuter kunde Själlandslaget dansa hem pokalen utan större problem. Vann till sist med 5–0.

Mer läsning

Annons