Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK möter Sundsvall - i Gävle

ÖSK träningsmatchar mot Sundsvall – i Gävle.- Vi möts på halva vägen, säger Axel Kjäll.

Annons

Allsvenskan går på uppehåll för U21-EM efter 13 omgångar. ÖSK avslutade vårsäsongen med 1-1 mot Halmstad och tar ledigt på kvalplats. Resultatet, och reaktionerna däreter, skapade ett verbalt bråk mellan Ahmed Yasin och några supportrar.

Nu får ÖSK tio dagar ledigt, inkluderat tre individuella pass, som gäller innan truppen återsamlas på Behrn arena 17 juni.

Tio dagar senare, lördag 27 juni, spelar Örebro sin enda träningsmatch under uppehållet. Konkurrenten Sundsvall står på andra sidan på neutral mark. Matchen spelas på Gavlevallen i Gävle.

- Tanken var att möta Sundsvall på försäsongen här och en sommarmatch hos dem. Men så blev matchen på försäsongen inställd och efter diskussioner kom vi överens om att mötas på halva vägen, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.

Gavlevallen har, precis som Behrn arena och Norrporten arena i Sundsvall, konstgräs som underlag. En viktig detalj för ÖSK i jakten på en motståndare.

- Vi vill ha en match på konstgräs i och med att vi möter Djurgården direkt, och det passade Sundsvall också, säger Axel Kjäll.

Djurgården tar emot på Tele 2 arena i omstarten 4 juli. Kanske med Alhassan "Crespo" Kamara i ÖSK-laget. En vecka senare möter ÖSK svenska mästarlaget Malmö FF i andra raka bortamatchen.

Mer läsning

Annons