Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s provspelare: "Ska ta chansen"

Han är 28 år och spelar i division 1. Men ÖSK:s provspelare Ibrahim Alushaj är fast besluten om att spela i allsvenskan 2015.

Annons

Statistiken imponerar. Med 21 mål och elva assist på 24 matcher har Ibrahim Aljushaj, som provspelar för ÖSK nästa vecka, gjort eller spelat fram till två tredjedelar av alla mål för tabellfyran Motala i division 1 södra den här säsongen.

Vad som inte imponerar på lika många är hans ålder, 28 år, och att han aldrig tidigare varit på högre nivå än just division 1. Men när NA ringer upp Alushaj ger han svar på tal.

– Jag känner mig unge i kroppen, jag har minst fyra fem år kvar, om inte mer. Jag menar, det finns gubbar i allsvenskan som är 38. Så ålder är inget som skrämmer mig, säger han.

Superettaklubbarna Gais och Varberg försökte värva Alushaj redan i somras, men Motala vägrade släppa honom. Nu har ÖSK hård konkurrens av bland annat Åtvidaberg i kampen om Aljushajs underskrift på ett allsvenskt kontrakt.

– Åtvidaberg har varit på plats här flera gånger och tittat, de följer mig. Örebro vet jag inte om de varit här, det är väl därför de vill ta in mig i provspel. Se vad jag går för i den miljön och hur jag passar in i gruppen.

Skulle du klara steget från division 1 till allsvenskan?

– Jag tror det. Jag har mött allsvenska lag i cuper och träningsmatcher, och det har alltid gått bra och jag har ofta gjort mål.

Är ÖSK rätt klubb?

– Det kan det absolut vara. Det är först och främst ett allsvenskt lag, och jag är väldigt sugen på att ta chansen. Jag har gjort succé i Motala, haft två jättebra år här och sprutat in mål och assist, så nu känner jag att jag borde få möjligheten att spela högre upp. Dessutom har jag hört mycket bra om ÖSK, bland annat från min kompis Liridon Silka som provtränade med klubben i vintras.

Alushajs kommer provspel med ÖSK i serieepilogen i U21-allsvenskans B-slutspel, hemma på Behrn arena mot Brommapojkarna tisdagen den 28 oktober.

Mer läsning

Annons