Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s sjätte raka hemmaseger

ÖSK är fortsatt omutligt hemma på Behrn arena. På söndagen kom sjätte segern av lika många möjliga via 2–0 på nykomlingen Östersund.

Annons

ÖSK fortsätter att köra över motsåndet hemma på Behrn arena. På söndagen var det Östersund, som i fjol snuvade Forward på direktplatsen till superettan med endast fyra måls marginal, som var nästa lag till rakning.

Gästerna, med en 3-5-2-uppställning, tog tidigt tag i taktpinnen och rullade metodiskt runt. Men utan att komma till några större farligheter. Och det skulle hålla i sig matchen igenom: Östersund med ett större bollinnehav, samtidigt som ÖSK visade spets när laget väl gick till anfall.

Patrik Haginge nickade in en inåtskruvad högerhörna från Samuel Wowoah i den 23:e minuten och Kalle Holmberg drog till i straffområdet bara fyra minuter senare på inlägg av Ahmed Yasin. Haginges första mål för säsongen – Holmbergs tredje.

Den andra halvleken blev mållös, men ÖSK hade flera lägen att utöka ledningen. Alhassan "Crespo" Kamara tog flera löpningar med bollen och kom till farligheter, men hade inte den där sista lilla skärpan i avlsluten. I den 86:e minuten fick den skadeförföljde anfallstalangen William Atashkadeh hoppa in när han ersatte Crespo i anfallet. Atashkades första minuter med ÖSK:s A-lag sedan den 30 september borta mot Elfsborg i allsvenskan i fjol.

Ahmed Yasin prickade stolpen i 93:e minuten efter en hörnvariant av Wowoah. Men 2–0 blev resultatet, och ÖSK har nu maximala 18 poäng och 13–1 på hemmaplan. ÖSK är kvar i serieledning och går upp på 23 poäng. Falkenberg kvar på 20, och spelar i morgon måndag borta mot Jönköpings Södra. Ny tvåa, om än tillfälligt, är Gif Sundsvall. Giffarna som fick en tung start på säsongen har nu fått upp ångan rejält och slog på söndagen Hammarby hemma med 1–0. Det innebär för övrigt att Bajen är hela nio poäng efter ÖSK i tabellen, och har är närmare bottenstrid än toppdito.

ÖSK:s nästa match är borta mot Landskrona nästa måndag, 10 juni.

Fredrik Scherman rapporterade från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Läs också mycket mer från matchen i måndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons