Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-seger efter ny rysare - nu väntar hett toppmöte med Hammarby

Artikel 8 av 13
Sirius-ÖSK 2018
Visa alla artiklar

Efter en ny rysare lyckades ÖSK ta ännu en skön seger.
Bottenlaget Sirius besegrades med 4-2 i Uppsala vilket betyder att ÖSK fortfarande är obesegrat efter sju omgångar, och ligger på tredje plats i allsvenskan.

Annons
ÖSK-jubel efter Kennedy Igboananikes 2-1-mål på Studenternas. Bild: Christine Olsson/TT

ÖSK inledde matchen som man avslutade mot Dalkurd (3–2) senast, med mål av Kennedy Igboananike.

Gästernas 1-0 kom redan i den femte minuten.

Michael Omoh bröt på mittfältet och spelade Igboananike som gick på skott utanför straffområdet. Bollen studsade på Siriusförsvararen Tim Björkström och i en båge över målvakten Karim Fegrouch.

Igboananikes tredje mål på 15 minuter plus tre tilläggsminuter vilket förde upp nigerianen i topp i ÖSK:s interna skytteliga med tre mål.

Sirius fick en bra möjlighet att kvittera i 27:e minuten men ÖSK-målvakten Oscar Jansson svarade för en fin parad från Ian Sirelius skott i öppet läge inne i straffområdet.

Sirius drabbades av två skador i första halvleken. Både Johan Eiswohld och Sam Lundholm tvingades kasta in handduken och ersattes av Karl Larson och Shkodran Maholli.

Även ÖSK tvingades till ett byte i halvtid när Martin Lorentzson, som haft problem med en känning i lårets baksida, utgick och ersattes av Arvid Brorsson.

 I 49:er minuten fick hemmapubliken, totalt 3534 åskådare, jubla över 1–1. Philip Haglund klippte till utanför straffområdet, lite till vänster, och Oscar Jansson förmådde inte rädda.

Men i 57:e minuten återtog ÖSK ledningen och återigen var Kennedy Igboananike i farten. Iskallt rullade ÖSK-anfallaren in bollen ensam med Karim Fegrouch, efter en fin framspelning av Nahir Besara.

Och stort jubel i den stora ÖSK-klacken bakom Siriusmålet.

De tillresta Kubanerna fick jubla igen bara sex minuter senare. Filip Rogic, som blev tremålsskytt i fjolårets möte på Studenternas, rusade mot första stolpen och nickade in 3-1 på Michael Omohs inlägg.

Matchen påminde mer och mer om fjolårsmötet då ÖSK vann den galna matchen med 4-3.

Ian Sirelius reducerade till 2-3 i 79:e minuten när hemmalaget satsade allt framåt. Tim Björkström slog ett inlägg från vänster och Sirelius nickade in bollen vid första stolpen.

Men bara tre minuter senare, i 82:a minuten, avgjorde Nahir Besara för ÖSK. Besara tog upp bollen från egen planhalva, spelade ut till Daniel Björnquist som tappade bollen på väg in i straffområdet. Istället hamnade bollen hos bollen hos Besara som klippte till direkt. Bollen satt i bortre delen av målet.

Segern var ÖSK:s fjärde i årets allsvenska och laget är fortfarande obesegrat efter sju omgångar i årets allsvenska. Har spelat in 15 poäng.

Nu väntar serieledande Hammarby i en hett toppmöte på Behrn arena på söndag. Hammarby som inlett allsvenskan med sex segrar och ett kryss – och därmed kopierat ÖSK:s rekordstart från 1968!

(+) Läs i kapp NA:s matchrapport!

(+) LÄS MER: Avslöjar: ÖSK:s succéback kan byta land och klubb redan i sommar: "Nu är det jättenära..."

Alla artiklar i
Sirius-ÖSK 2018