Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK skriver A-lagskontrakt med Ring

NA avslöjade att han erbjudits kontrakt redan i slutet av oktober. Nu är Sebastian Ring och ÖSK överens – och avtalet undertecknat.

Annons

Det är ÖSK:s hemsida som bekräftar att Sebastian Ring, 19, som senaste året haft kontrakt med ÖSK men varit utlånad till Forward, nu skrivit ett riktigt A-lagskontrakt med klubben.

Efter en U21-match i slutet av oktober, då Ring testades som både vänsterback och vänsterytter och gjorde mycket bra ifrån sig, avslöjade NA att han erbjudits ett A-lagskontrakt – och assisterande tränaren Axel Kjäll uttalade sig i mycket positiva ordalag om Ring då.

– Han har tagit jättestora kliv framåt under året, och vi har fått ut precis det vi ville av utlåningen. Han har spelat varje match och växt oerhört i den del av spelet där vi tyckte att han saknade lite: Rejälheten, och erfarenheten av seniorspel, sa Kjäll till NA då.

Magnus Sköldmark fortsätter på samma linje i ett officiellt uttalande på klubbens hemsida efter att Ring i dag skrivit på kontraktet.

– Sebastian har haft en positiv utvecklingskurva under året och samlat på sig nyttig erfarenhet av seniorspel. Han har förbättrat sina defensiva egenskaper och har sin styrka i passningsspelet. Han är främst tilltänkt i rollerna på vänsterkanten, säger Sköldmark.

Ring har funnits med runt ÖSK:s A-trupp de senaste två säsongerna, och satt på bänken i bortamatchen mot Jönköping i superettan 2013. Hösten 2013 och hela 2014 var han dock utlåand till division 1-laget Forward, där han spelat 32 av 34 matcher han varit tillgänglig i från start och gjort tre mål.

Sebastian bror Jonathan Ring spelar sedan tidigare allsvenskt i Kalmar och har en något ansträngd relation till brorsans klubb.

– Jag gillar inte alls Örebro och hoppas att de förlorar alla matcher de spelar, sa Jonathan till Barometern i maj.

Enligt ÖSK:s hemsida har även Lukman Murad, 18, gjort klart med en förlängning. Anfallaren var under hösten utlånad liksom utlånad till Forward, men hann även med elva U19- och tolv U21-matcher för ÖSK i år, och satt på bänken i allsvneskan hemmamatchen mot Åtvidaberg i våras.

Mer läsning

Annons