Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"ÖSK spelar roligaste fotbollen"

Örebro SK har gjort klart med anfallaren Andreas Haddad. 28-åringen, som närmast kommer från Assyriska, är mycket nöjd med att ha skrivit på ett treårskontrakt med klubben som i november kammade hem allsvenskans lilla silver.

Annons

- Det är bara positiva känslor som flödar i mina ådror nu. Örebro är en fin klubb och framförallt en satsande klubb. Jag är en satsande spelare, säger Andreas Haddad.

Anfallaren, som har historia i en rad olika klubbar både i Sverige och utomlands övervägde noga sina karriärmöjligheter innan han bestämde sig för ÖSK. Otryggheten med korta kontrakt utomlands ställdes mot tryggheten i Örebro och suget efter allsvenskt spel.

- Det är ett viktigt beslut i min karriär. Det känns helt rätt för mig och min fru och barn och jag känner att ÖSK:s styrelse och tränare satsar på mig.

Trots att han tillbringat mycket tid utomlands har Örebros förvandling till ett topplag inte undgått Haddad.

- Jag har sett en del ÖSK-matcher . Jag tycker att det är de, tillsammans med MFF, som spelar den roligaste fotbollen.

Haddad har ett fint målsnitt från sin tid i superettan och allsvenskan. I senaste sejour i Assyriska gjorde han åtta mål på en halv säsong. Nu hoppas han kunna hjälpa ÖSK med målskyttet och ser sig främst som en central anfallare i tränare Sixten Boströms 4-3-3-uppställning.

- Visst, jag tror på mig själv men det viktigaste är att vi vinner matcherna och att grabbarna i laget blir nöjda med mina insatser. Att vi jobbar tillsammans.

Första tillfälle att få bekanta sig med sina nya lagkamrater får Haddad under ÖSK:s tre veckor långa januariläger i Turkiet.

Mer läsning

Annons