Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-stjärnan avbryter landslagsbojkotten

Ahmed Yasin avbryter sin bojkott av det irakiska landslaget. Nu är han aktuell för comeback redan i asiatiska U22-mästerskapen som startar på söndag.

Annons

NA har tidigare berättat om Ahmed Yasins bojkott av det irakiska landslaget.

Efter två succéår i landslaget, med brons i arabiska mästerskapen 2012, silver i västasiatiska mästerskapen 2012 och silver i gulfmästerskapen 2013 hamnade Yasin i en schism med nye förbundskaptenen Hakeem Shaker.

Shaker bänkade ÖSK-mittfältaren direkt i första tävlingsmatchen, förlustmatchen mot Saudiarabien i kvalet till asiatiska mästerskapen i oktober – och därefter inledde Yasin en bojkott mot landslaget.

– Han är patriotisk och är förbannad över att jag bor i Europa, han tror inte att jag har samma kärlek för landet. Nu har jag gått ut i de största irakiska tv-kanalerna och sagt att jag inte kommer att spela så länge han är förbundskapten, sa Yasin till NA i början av december.

Men nu har ÖSK-mittfältaren ändå tänkt om. Ett telefonsamtal fick honom att ändra sig. Förbundskapten Shaker ringde upp, och med på telefon fanns även irakiska fotbollsförbundets styrelse.

– Förbundskaptenen sa att vi skulle glömma allt och börja om på ett nytt kapitel, och det lät jättebra för mig. Landet är viktigare än både honom och allt annat, säger Yasin.

Nu kan ÖSK-stjärnan göra landslagscomeback redan den här veckan. På söndag startar asiatiska U22-mästerskapen i Oman, för Iraks del med match mot Saudiarabien. Yasin är uttagen av Shaker, som egentligen är A-landslagsförbundskapten men i det här mästerskapet även ska coacha U22-landslaget, men ska först diskutera läget med ÖSK-tränaren Peo Ljung under tisdagen.

– Då tas beslutet om jag ska åka eller inte. Åker jag så flyger vi till Oman på torsdag, säger Yasin.

Efter Saudiarabien följer matcher mot Uzbekistan, den 14 januari, och Kina, den 16 januari, och därefter går de två bästa lagen i gruppen vidare till kvartsfinalerna som drar igång den 19 januari. Finalen i asiatiska U22-mästerskapen spelas den 26 januari.

Läs mer om Ahmed Yasin i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons