Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-stjärnans förre lagkamrat fängslad för mord på ex-flickvän

Den brasilianske stjärnmålvakten Bruno Fernandes har gripits i hemlandet, anklagad för att ha lejt en mördare som styckat hans förra flickvän. För tio år sedan spelade han i samma lag som Paulinho Guará.
– Han var knäpp redan då, säger Paulinho.

Annons

Historien om den 25-årige målvakten Bruno har väckt stor uppståndelse över hela världen. Uppgifter om att Bruno lejt en mördare som styckat mamman till hans barn och sedan kastat den döda kroppen till hans fyra hundar, har väckt avsky inte minst hemma i Brasilien. Och ÖSK:s Paulinho Guarás uppladdning inför Mjällbymatchen har störts. Anfallaren har spelat både junior- och seniorfotboll med den mordanklagade målvakten.

– I går var jag faktiskt jätteledsen. Jag kollade på nyheterna och såg vad som hänt, man tänker att det inte är sant, säger Paulinho.

Kommer väl ihåg Bruno

Paulinho är fem år äldre än Bruno, men kommer ihåg sin lagkamrat väl.

– Jag minns honom när han var 12-13 år och vi spelade i samma klubb. Han var lite knäpp redan då, han har liksom ingen kontroll på sig själv, säger Paulinho.

Den talangfulle målvakten kom sedan till Paulinhos och Afonso Alves klubb, Atlético Mineiro, 2002. Då hade Paulinho redan blivit utlånad.

– Senast jag spelade med Bruno var 2000, sedan mötte vi hans lag med Örgryte 2003 tror jag. Han är en fantastisk målvakt och jättestor i Brasilien, men han måste ta ansvar för vad han gör. Nu är hans liv kört, säger Paulinho.

Målvakten spelar i dag i Flamengo och har gjort 234 matcher för klubben. Att han gjort fyra frisparksmål i den brasilianska ligan gör honom inte mindre populär bland fansen.

– Och så är han riktigt bra på straffar också. Han är den brasilianska ligans bästa målvakt, men alla som spelat med honom vet hur han är, säger Paulinho.

Träffades på en fest

Bruno träffade den nu mördade kvinnan på en fest i Rio de Janeiro. Några månader senare hörde kvinnan av sig och berättade att hon var gravid, något som inte uppskattades av tvåbarnspappan, och maken, Bruno. Den 4 juni försvann kvinnan spårlöst och under torsdagen greps målvakten alltså anklagad för att ha lejt någon att mörda henne.

– Man måste komma ihåg att han har en jättesvår bakgrund. Hans mamma och pappa lämnade bort honom när han var bebis och han växte upp i ett farligt område, säger Paulinho och tillägger:

– Det är så hemskt. Han kommer inte att få det lätt i fängelset.

Mer läsning

Annons