Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK testar landslagman i Portugal

En landslagsman ska provträna med ÖSK i Portugal. I morgon söndag anländer mittfältaren till träningslägret i Algarve.

Annons

Det är 24-årige Donald Ngoma från Zimbabwe som ÖSK ska titta närmare på som ett alternativ på det centrala mittfältet. Han flyger in till kuststaden Faro och kommer att göra sitt första träningspass med laget måndag förmiddag.

Anledningen till att Ngoma inte varit på plats tidigare är att visumansökan dragit ut på tiden.

- Det har tagit lite för lång tid att få hit honom. Därför tror jag att vi kommer vilja att han följer med oss hem till Örebro för ytterligare träningar innan vi kan fatta ett beslut, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Donald Ngoma är en offensiv spelare som tillhör klubben FC Platinum i Zimbabwes förstadivision. Där beskrivs han som en anfallare. Men i ÖSK ska Ngoma i första hand testas som offensiv mittfältare.

- Han kan spela på alla offensiva positioner och kan jobba hårt åt bägge håll. Vi har bra koll på hans kvalitet men vi vill i första hand känna hur han fungerar i vårt sätt att spela och om karaktären passar in hos oss, säger Peo Ljung.

ÖSK-tränaren ger också följande bild för att alla ska förstå vilken typ av profil Donald Ngoma har i sitt spel.

- Om Ayanda Nkili är en spelare som kan spela på alla defensiva positioner så är Donald en spelare som kommer att kunna ta plats på alla offensiva.

Donald Ngoma

har gjort två mål på sina fyra A-landskamper för Zimbabwe. Så sent som i januari deltog han i färska turneringen Afrikanska nationsmästerskapen som avgjordes i Sydafrika.

På plats i Portugal kommer han att hinna med två lagträningar måndag och tisdag innan det på onsdag är dags för lägrets andra match. Motståndare är Farense, ett portugisiskt lag i andradivisionen. På torsdag flyger ÖSK tillbaka till Sverige.

- Tiden för värvningsfönstret krymper ju. Men jag vill ändå inte se detta som en panikåtgärd. Vi har bra koll på Donald Ngoma via vårt nätverk. Nu får vi en chans att se hur han fungerar i vår grupp, säger Peo Ljung.

Mer läsning

Annons