Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK testar ny amerikan- kan ersätta Almebäck

Efter Michael Almebäcks proffsflytt letar ÖSK efter tänkbara ersättare i backlinjen.
Under veckan provspelar en landslagsman från Sierra Leone och snart landar en amerikansk collegespelare.

Annons

Under onsdagen dök det upp ett nytt ansikte när ÖSK samlades för förmiddagsträning på Behrn arena. Trots sin ringa ålder har 21-årige David Simbo flera landskamper för Sierra Leone på meritlistan.  Till vardags huserar han i Motala AIF, bottenlag i division ett södra.

– Det är en bra passningsspelare som kan spela både mittback och högerback. Han är också relativt snabb i längre löpningar, berättar ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Är snabbhet en viktig egenskap hos Almebäcks ersättare?

– Ja, det är viktigt, vi vill ha explosiva och snabba spelare.

Simbos provspel hos ÖSK slutar i dag och därefter ska hans kvaliteter utvärderas av Sixten Boström, Lars Mosander och Lennart Sjögren innan beslut fattas om han har någon framtid i klubben.

Ny amerikanSnart kommer dessutom en ny provspelande mittback till Örebro för granskning. Amerikanen Austin Berry är 23 år gammal och har en fin karriär som collegespelare i Louisville Cardinals bakom sig. Bland annat utsågs Berry i fjol till årets försvarsspelare i ligan. Berry skulle faktiskt ha kommit till Örebro redan i onsdags men dök inte upp. Sportchef Sjögren förväntar sig dock att han dyker upp senare i veckan för att visa upp sig.

Mogren imponerarEn provspelare som inte aspirerar på någon mittbacksplats är Anders Mogren som liksom Simbo gör sin sista träning med ÖSK på torsdagen. IK Gauthiods 21-årige mittfältare har tränat med laget tidigare och imponerar på Sjögren.

– Framför allt har Mogren bra karaktär, han är en riktig ledargestalt som kommunicerar bra på planen, säger Sjögren.

Mer läsning

Annons