Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-tränaren: "Mest kritiska själva"

ÖSK ligger näst sist i allsvenskan och i stort behov av årets första seger.

Annons

- Vi är mest kritiska själva, säger tränaren Alexander Axén.

ÖSK har inlett allsvenskan med en poäng på tre matcher. Och halkade på söndagen under nedflyttningsstrecket i den haltande tabellen.

Efter två raka 0-2-förluster hoppas alla ÖSK-supportrar att vändningen ska komma hemma mot nykomlingen Sundsvall i kväll.

Hur viktigt är det att få den första trepoängaren i det här läget?

- Den är alltid viktig, vi vill alltid vinna matcherna. Nu tycker alla att den måste komma eftersom vi möter Sundsvall men hade vi mött Malmö hade den inte behövt komma. Det är en jättekonstig fråga för mig, säger Axén.

ÖSK-tränaren utvecklar:

-  Man vill ha en seger så fort som möjligt, så är det. Men vi kan inte göra något åt det som varit, vi kan bara titta framåt. Och vinner vi inte nu så måste vi vinna nästa match. Det är så det funkar.

Men det vore väl skönt med lite arbetsro?

- Arbetsro…vi försöker förbereda oss till varje match på exakt samma sätt. Det finns ett yttre tryck, men vi är mest kritiska själva, fortsätter Axén.

Vad har ni gjort under veckan som varit efter Falkenbergsmatchen?

- Vi har jobbat med vårt spel, mest anfallsspelet. Från uppbyggnad till sista tredjedelen har vi lagt mycket kraft. Sånt man inte hinner slipa på när det är två dagar mellan matcherna.

- Oavsett hur Sundsvall gör ska vi kunna komma loss. Jag har gett spelarna lite fler nycklar. Naturligtvis har vi tittat på att vi måste komma in bakom deras backlinje.

Huvudnyckeln till det har nye jamaicanske landslagsanfallaren Michael Seaton som i kväll spelar från start för andra matchen i rad.

- Han har de egenskaperna vi behöver just nu. Mike vill gå bakom backlinjen, lär sig mer och mer för varje dag. Han är med för att sträcka laget, förklarar Axén.

ÖSK-tränaren är så här långt nöjd med sista-minuten-förvärvet som har ersatt skadade Alhassan ”Crespo” Kamara.

– Han ser spännande ut. Kom ihåg att han är 18 år, i ett nytt land i en ny kontinent, ja, nytt allting, och väldigt få träningar. Jag ser en procentuell förbättring och det är bra, säger Axén.

Daniel Nordmark är tillbaka i truppen efter sin lårskada medan mittbacken Erik Moberg, som varit huvudskadad, blev pappa i lördags och får ledigt.

Känns som om skadeläget är på väg att lätta?

- Ja, och det är jätteviktigt för oss. Det kanske är svårt för folk att förstå men vi är bara 18+2 spelare när Crespo är med. Utan Crespo är vi bara 17 och när både Nordmark och Moberg varit borta går det raskt nedåt i antal. Det ställer till det lite i kvaliteten och man måste ha bra träningar för att det ska bli bra fart och bra spel, säger Axén.

Din bild av Sundsvall?

- Sundsvall försöker spela mer än vad de gjort förut. De har en idé hur de ska spela upp bollen och är under utveckling. Det är ett lag med spelare som hållit ihop i fyra-fem år, ungefär som Falkenberg. Folk underskattar deras namn men som lag är de otroligt starka, säger Alexander Axén.

Läs om hur Ahmed Yasin och Michael Seaton tänker inför matchen i måndagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

Mer läsning

Annons