Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK värvar från Mjällby

En Marcus ut och en Marcus in. ÖSK tappar Marcus Astvald – och värvar anfallaren Marcus Pode från allsvenska Mjällby.

Annons
Marcus Pode.

I lördags berättade NA om Kristianstadsbladets uppgifter som gjorde gällande att ÖSK och Mjällby var överens om anfallaren Marcus Pode.

Men ingen av parterna var särskilt sugna på att kommentera en eventuell affär .

På torsdagen blev det dock klart – ÖSK lånar Pode säsongen ut. Därefter har ÖSK en option på att värva den 27-årige anfallaren, vars kontrakt med Mjällby löper ut, permanent.

– Det är en spelare som jag och tränarteamet har bra koll på, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark när han bekräftar lånet för NA.

Pode har tidigare representerat Malmö FF, Nordsjälland och Trelleborg.

– Det är en bra spelare med bra kvaliteter och vi är självklart jättenöjda över att han väljer spel i ÖSK. Han har erfarenhet med sig och har spelat allsvenskt med Trelleborg och Malmö och har även erfarenhet från danska ligan. Det ska bli jätteroligt att jobba med honom, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung till klubbens hemsida i samband med att övergången var klar.

ÖSK har tidigare blivit av med anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara, som återkallades till AIK. Från just AIK har yttermittfältaren Daniel Gustavsson lånats in, och på torsdagen blev det också klart att Marcus Astvald lämnar ÖSK för Degerfors.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons