Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På läger – då slipper han galna pendlingen

Nyförvärvet Robert Åhman Persson har ännu inte gjort en enda minut i ÖSK. För NA berättar han om skadan, första tiden i nya klubben – och om det sanslösa pendlarlivet.

Annons
Robert Åhman Persson intervjuas av NA-sportens Jonas Brännmyr.

Det är den meniskoperation AIK-förvärvet Robert Åhman Persson genomgick i höstas som fortfarande håller honom borta från fotbollen. Under lägret i Lagos på den portugisiska Algarvekusten har den 27-årige innermittfältaren ändå kunnat göra sina första pass med boll, om än inte fullt ut. Något spel i de avslutande matcherna i Atlantic cup blir det inte heller.

– Jag tränade reducerat med laget i början av veckan, men senaste dagarna har jag kört lite mer gym igen, säger han.

Som nykomling i truppen är han ändå tacksam att han, till skillnad från ryggskadade Tobias Nilsson och knäskadade Ilir Berisha, fick åka med till Portugal.

– Det är sagt någon gång i mitten av februari, men jag tror tyvärr inte det blir något spel här i Portugal. Det är ändå nyttigt att vara på plats och komma in i laget och se hur de spelar, taktiken, säger han.

Men när övriga tio spelare som inte spelade minst 45 minuter mot Hafnarfjördur på torsdagsmorgonen spelade tre mot tre på liten yta tillbringade förre AIK-mittfältaren ännu en förmiddag i gymmet.

– Det är skitjobbigt att inte kunna vara med och träna. Det är samma sak om det är minus 20 eller om det som här är 15 grader plus och sol och gräs – man vill ändå bara vara frisk och vara med. Men jag har mitt program och Jimmy (Högberg, fystränare) är med och kiropraktor (Sam Masih) har vi med oss, så allt finns här, säger Åhman Persson.

Prognosen från början sa att ”RÅP” skulle kunna vara i spel i mitten av februari, och därmed i god tid till seriepremiären borta mot Halmstad den 30 mars, och det är det han fortfarande jobbar mot. Spel strax efter hemkomsten från Portugal, alltså.

– Vi får se lite hur läget är, men det är det vi går efter och det jag hoppas på, säger han.

Ytterligare en positiv grej med träningslägret är, för Åhman Perssons del, att slippa pendla.

Än har han ingen lägenhet i Örebro, och pendlingen från Stockholm är tärande. På twitter postade han nyligen en bild på sin väckarklocka i iphonen – inställd på 5.02 på morgonen. Då måste han kliva upp för att hinna med tåget till Örebro. Två timmar tåg för två timmar träning, och sedan hem igen, lika långt.

– Det blir några sådana morgnar i veckan. När vi kör dubbelpass och tränar på eftermiddagen sover jag över på Scandic i Örebro, men är det lediga eftermiddagar åker jag hem till tjejen i Stockholm. Jag provade att köra bil några gånger, men nu med all snö och allt blir det jobbigt. På tåget kan man dessutom slappna av och göra andra saker. Men det är inte roligt att gå upp sådär tidigt, jag hoppas att klubben kan hjälpa oss att hitta en lägenhet snart, så fort det är ordnat så flyttar vi, säger han.

Bortsett skadan och pendlarlivet stortrivs Åhman Persson i nya klubben.

Efter en säsong som inte alls blev som han tänkt sig, med bara en match från start i AIK, känner sig den forne U21-landslagsmannen nu redo att starta om karriären.

– Det känns skitbra. Det är ett bra lag, en skön grupp. Allt känns bra och det känns som att det kommer bli ett riktigt spännande år, säger han.

Läs mycket mer från ÖSK:s träningsläger i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Robert Åhman Perssons väckarklocka i iphonen, en helt vanlig dag i livet som Stockholmsboende ÖSK-spelare.

Mer läsning

Annons