Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paulinho på väg till Sverige

Paulinho Guará är nära en återkomst i Sverige.
Men inte i ÖSK – utan i Hammarby.
– Jag vill att alla ska veta att det inte är ÖSK:s fel om jag inte kommer tillbaka, sa Paulinho till NA inför sista matchen mot Trelleborg i början av november.

Annons
Paulinho Guará.

31-åringen från Brasilien slog ner som en av allsvenskans största bombvärvningar när han i mars 2010 presenterades som ny ÖSK-anfallare. Låneavtalet med sydkoreanska Busan I’Park gällde säsongen ut. 27 matcher och fem mål senare lämnade Guará ÖSK för att under två vintermånader resa hem till Brasilien och fundera över sin framtid.

Först inte aktuelltI en sista intervju med NA svarade Guará så här på frågan om det var aktuellt att återvända till Sverige redan det här året:

– Nej det kommer jag nog inte att göra. Men när min son blir tillräckligt gammal kommer vi åka hit och hälsa på alla gamla vänner och visa honom runt.

Men i söndagens Aftonbladet berättar tidningen om att brassen nu är nära en återkomst i Hammarby. Bara tre månader efter att han lämnat ÖSK.

Kontraktet brutetPaulinho uppges nu vara fri att lämna sin sydkoreanska klubb helt gratis.

Enligt Sportbladet förhandlar superettanklubben Hammarby nu med Guará om en återkomst.

– Jag måste vara tråkig, jag kommenterar inga namn. Även om det skulle vara på det sättet så är det inget som jag går in på. Jag vill inte kommentera någonting innan det är klart, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers till Aftonbladet.

"Inte ÖSK:s fel"Tidigare har Paulinho sagt till NA:

– Jag vill att alla ska veta att det inte är ÖSK:s fel om jag inte kommer tillbaka. I bland måste man fatta beslut där en blir glad och en annan blir ledsen. Sådan är fotbollen.

På Paulinhos position, som center i tremannaanfallet, har ÖSK nu värvat Andreas Haddad.

Mer läsning

Annons