Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo: Gräset är en faktor

Första matchen på naturgräs. Då är ÖSK-tränaren Peo Ljung osäker på hur underlaget kommer påverka.

Annons

I vanliga fall brukar ÖSK, under Peo Ljung, lämna Behrn arenas konstgräs och förbereda sig med ett antal träningar på gräs inför bortamatcher på naturgräsplaner.

Men på grund av den sena våren var det omöjligt inför eftermiddagens match. Istället har alla förberedelser gjorts på konstgräs inför matchen mot Hammarby på Söderstadion. ÖSK-tränaren Peo Ljung är osäker på hur det kommer att påverka laget.

– Klart det är en faktor, precis som det är en faktor för de lag som kommer hit att det är konstgräs här. Men det är svårt att luta sig mot statistik. Det finns de lag som förbereder sig minutiöst för naturgräs utan att få resutlat och det finns de som gör tvärtom också, säger han och ger några exempel på det senare:

– Brage hade inte tränat en minut på naturgräs innan de åkte ned till Ängelholm och tog tre poäng i premiären. Åtvidaberg hade inte tränat något över huvud taget på naturgräs innan de åkte till Halmstad och tog tre poäng. Och Syrianska hade nog inte gjort det för fem öre innan de tog poäng av AIK. Så det kan säkert slå åt båda hållen, och nu blev det så här för oss eftersom vi inte hade några bra alternativ.

Högerbacken Patrik Haginge oroar sig heller inte särskilt mycket för omställningen till från konst- till naturgräs.

– På tv såg planen fin ut, om än lite hal. Men när planen är så bra blir inte omställning så stor, skulle jag tro. Jag tror inte det kommer vara tungsprunget. Det blir mer att det är första gången man drar på sig skruvdobbarna, det blir lite tajtare åt fötterna, säger han med ett flin.

Läs mycket mer inför Hammarby–ÖSK i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons