Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Podes mål dubbla fullträffar till premiären

Marcus Pode är på väg att bli ny assistkung i ÖSK. Men de verkliga fullträffarna sparar han till slutet av mars. Premiärhelgen ska han också bli pappa för första gången.

Annons

Anfallaren, med rötterna i Skåne, lånades in från Mjällby i somras. Men i och med det allsvenska avancemanget omvandlades kontraktet till två år till i Örebro. Nu är Marcus Pode med i laget ”på riktigt”.

Men försäsongen har inte varit helt problemfri. En diskförskjutning i ryggen höll honom borta från spel i januari. Comeback gjorde han förra vändan till Portugal i matchen mot Mattersburg. Den spelades för en knapp månad sedan på samma arena som onsdagskvällens övertygande segermatch mot Ferreiras.

- Det känns som jag börjat komma till min rätt mer nu sedan jag kommit tillbaka från skadan, säger han.

Marcus Pode passade fram till två av de fem målen. Och för en tid sedan stod han också för ett avgörande målpass mot Kalmar.

- Nån måste ju spela fram. Jag har hittat ytor och kunnat lägga fram några bollar, ler han.

Men du brände några bra lägen också?- Jag spar det tills det gäller mer. Nu låter jag de andra göra målen.

Rollen som framspelare är ändå långt ifrån ny. Redan under Tom Prahls ledning i Trelleborg fick han den.

- Sedan dess har jag trivts att falla ner i den ytan framför motståndarens backlinje och komma rättvänd och kunna spela fram lite. Det är en av mina styrkor, säger han och får medhåll av ÖSK-tränaren Peo Ljung:

- Det är ingen mening att den forward som spelar tillsammans med Crespo också drar iväg i djupled. Pode gör det på ett bra sätt där bakom. Nu ska vi bara försöka hålla honom skadefri en längre period. Vi har en jättetro att vi skaffat en spelare till den rollen han är tänkt att fylla.

Också utanför

planen är bitarna på väg att falla på plats för Marcus Pode. Efter att en längre tid ha bott på hotell och inneboende hos lagkompisen Tobias Nilsson har han nu fått en egen lägenhet.

- Det blev klart precis innan jag åkte hit till Portugal. Nu har jag fått lite ordning och förhoppningsvis kommer familjen snart också på plats. Det ska bli skönt.

Hans fru väntar dessutom deras första barn. Beräknad förlossning är den 29 mars, dagen innan ÖSK:s allsvenska premiär i Halmstad.

- I och med att jag är borta så mycket den här perioden bor hon kvar i Malmö där hon också ska föda. Just nu är jag inte till så stor hjälp. Det är skönt att ha våra familjer där nere som kan hjälpa till den här perioden.

Mer läsning

Annons