Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provspel för Brage – då nätade Ibrahim

Han fick chansen i Brage – och tog den genom att göra 3-1 mot Degerfors i U21-serien. Men det är ännu oklart om Josef Ibrahim försvinner från ÖSK.

Annons

NA-sporten kunde i går avslöja att Josef Ibrahim haft Brages ögon på sig under en längre tid. Och i dag fick han chansen för dalalaget i klubbens 4–2-seger mot Degerfors, i U21-superettan. En chans som han förvaltade genom att göra 3–1 på straff.

– Jag spelade okej och visade upp mig. Hela matchen kändes bra och jag fick positiv feedback, säger Ibrahim.

21-åringen har ett halvår kvar på kontraktet med ÖSK. Men han vet fortfarande inte med säkerhet hur framtiden ser ut. Från Mariehamn, som Ibrahim provtränade med under förra veckan, har han inte fått några besked. Och han låter framtiden utvisa hur dialogen med Brage kommer arta sig.

– Som sagt, Brage är positiva nu. Men vi får se hur det blir. Jag får sätta mig och ta ett snack med min agent (Abgar Barsom). Vad som händer nu kan jag inte helt svara på, säger han.

Viktigast är, enligt Josef Ibrahim själv, speltid.

– Så är det. Får man spela, utvecklas man.

– Jag vill spela.

Ibrahim, som kom till ÖSK från Forward 2011, medger att den senaste tiden med petningar från matchtruppen har varit plågsam.

– Det är jobbigt, säger han.

Samtidigt sympatiserar yttermittfältaren med laguttagningarna och menar att det inte går att kritisera vilka som fått spela och inte spela.

– Det har gått bra för laget och de kommer säkert att gå upp. ÖSK har spelat bra och det är i slutändan det viktigaste.

Transferfönstret för superettaklubbarna stänger den 12 augusti. Ibrahim är öppen för fler alternativ än superettajumbon och finska högstaligalaget. Att stanna i ÖSK, om det i slutändan väger över till att bli det bästa alternativet, är också det troligt.

– Det är klart att det är kul att man har ögonen på sig. Men det är mitt jobb att spela fotboll.

– Jag kan bli kvar i ÖSK också. Jag får se vad som är bäst för mig, säger han.

Degerfors mål, mot Ibrahims Brage, gjordes av Tobias Stagnes (1–0) och Emil Hedsén. (2–4).

Mer läsning

Annons